facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Κομισιόν: Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο στις συζητήσεις

Εντατικοποίηση των συζητήσεων σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ Αθήνας και θεσμών ζητά η Κομισιόν εν όψει του Eurogroup, όπου θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης, όπως σημειώνει, επαναφέροντας εμμέσως το ορόσημο της 24ης Απριλίου.

«Η Επιτροπή δεν είναι ικανοποιημένη από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις μέχρι στιγμής» ξεκαθάρισε πάντως ο εκπρόσωπος Μαργαρίτης Σχοινάς, που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσε πιο ήπιους τόνους. Αυτό σε συνδυασμό με το δημοσίευμα του Reuters που θέλει τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εκνευρισμένο να δηλώνει ότι η υπομονή του με την Αθήνα εξαντλείται, ωθεί πολλούς να μιλήσουν για πολύ δύσκολη θέση της ελληνικής κυβέρνησης που με τους χειρισμούς της χάνει και τους λίγους συμμάχους που είχε.

Οι εργασίες πρέπει να εντατικοποιηθούν μέχρι το επόμενο Εurogroup που θα γίνει στην Ρίγα της Λετονίας στις 24 Απριλίου, καθώς εκεί οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα έχουν την ευκαιρία να αποτιμήσουν την κατάσταση, σημείωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο ίδιος υπενθύμισε την απόφαση της 20ης Μαρτίου, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να υπάρξει ολοκληρωμένη λίστα μεταρρυθμίσεων, η οποία θα αξιολογηθεί σε τεχνικό επίπεδο και στη συνέχεια θα υποβληθεί στο Eurogroup. Όπως είπε, πρέπει να εντατικοποιηθεί η δουλειά, διότι, για να υπάρξει αποτίμηση σε πολιτικό επίπεδο στη Ρίγα, θα πρέπει να σημειωθεί μεγαλύτερη πρόοδος από αυτή που έχουμε μέχρι σήμερα.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αν και επιβεβαίωνει ότι «συνεχίζουμε να εργαζόμαστε» δεν ήταν σε θέση να δώσει ημερομηνία συνεδρίασης του Brussels Group, παρά το γεγονός ότι πηγές από Αθήνα και Βρυξέλλες έλεγαν ότι η Ομάδα Βρυξελλών πιάνει δουλειά το Σάββατο.

Ειδικότερα σε ερώτηση, αν συνεδριάζει σήμερα το Brussels Group στις Βρυξέλλες, ο Μ.Σχοινάς απάντησε ότι οι επαφές συνεχίζονται, αλλά τουλάχιστον για σήμερα δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες. Άλλωστε ο κ. Σχοινάς υπενθύμισε ότι τα βασικά πρόσωπα που παίρνουν μέρος στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα σε πολιτικό επίπεδο βρίσκονται στην Ουάσινγκτον, και εξέφρασε την ελπίδα, από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι οι συναντήσεις αυτές θα φέρουν την επιθυμητή πρόοδο στις τεχνικές συνομιλίες.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news