facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Βίκυ Σταμάτη: ΞΕΡΩ τα πάντα για τις μίζες

Η σύζυγος του Α. Τσοχατζόπουλου βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και υπόσχεται τώρα νέα ονόματα!
Η Βίκυ Σταμάτη -μετά την απόδραση και την επιστροφή της στο Δρομοκαΐτειο- φέρεται τώρα διατεθειμένη να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, μόλις δύο ημέρες μετά την επιστροφή της στην ψυχιατρική κλινική του Δρομοκαϊτείου, φέρεται αποφασισμένη να μιλήσει και να «κάψει» όσους την έχουν γλιτώσει, μια και -όπως ισχυρίζεται- ξέρει πολλά για τις μίζες και είναι έτοιμη να δώσει ονόματα και διευθύνσεις προσώπων που έως τώρα δεν έχουν ακουστεί! Τα μεγάλα ερωτήματα, βέβαια, είναι γιατί δεν το έχει πράξει έως τώρα και γιατί μέχρι πρότινος επέμενε ότι δεν έχει ιδέα γι' αυτά τα θέματα.

Χθες, νωρίς το μεσημέρι, την επισκέφθηκε στο Δρομοκαΐτειο ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η Βίκυ Σταμάτη, εάν κληθεί από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, είναι έτοιμη να προβεί σε αποκαλύψεις για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για το οποίο και κατηγορείται. Μάλιστα, ο Φραγκίσκος Ραγκούσης τόνισε ότι θα ειπωθούν πράγματα και καταστάσεις που παραμένουν άγνωστα από τις μέχρι τώρα έρευνες για την υπόθεση, για την οποία κατηγορείται τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της Ακης Τσοχατζόπουλος. Οι διαρροές αναφέρουν ότι θα ακουστούν και συγκεκριμένα ονόματα πολιτικών που προς το παρόν δεν έχουν ακουστεί. Πάντως, μένει να επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για πραγματικές αποκαλύψεις ή για «μπλόφα» προκειμένου να αποκομίσει οφέλη η κατηγορούμενη.
Η Βίκυ Σταμάτη εμφανίζεται να έχει αλλάξει στάση μετά την απόδραση αλλά και τις αλλεπάλληλες -αποτυχημένες- αιτήσεις αποφυλάκισης.

Ιδιαίτερη σημασία έχει, πάντως, ότι το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο εκδικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση του Α. Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά, έχει ήδη κάνει αποδεκτό το αίτημα που από την αρχή είχε διατυπώσει ο φυλακισμένος πρώην υπουργός να κληθούν για να καταθέσουν τα πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ Κώστας Σημίτης, Βάσω Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννος Παπαντωνίου και οι επίτιμοι αρχηγοί Α. Τζογάνης, Μ. Παραγιουδάκης και Γ. Ιωαννίδης, κάτι που θα γίνει στις 29 Απριλίου.

Ο Τσοχατζόπουλος (και άλλοι 16, μεταξύ των οποίων η Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή, η τέως σύζυγός του Γκούντρουν) έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» και διακίνηση μαύρου χρήματος από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα εξοπλιστικά τα χρήματα που εισέπραξε και που διακινούνταν τμηματικά και μέσω άλλων προσώπων ή εταιριών επί σχεδόν μια δεκαετία υπερβαίνουν το ποσό των 18 δισ. δραχμών. Ετσι κρίθηκε ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα προερχόμενη από κατ' εξακολούθηση δωροδοκία, από κοινού και κατά μόνας, με την επιβαρυντική περίσταση ότι τέλεσε την πράξη κατ' επάγγελμα, κάτι που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης από 10 έως 20 έτη.

Τέλος, πέραν των δύο εξοπλιστικών προγραμμάτων, των υποβρυχίων και των αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M1, από τα οποία προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του Ακη Τσοχατζόπουλου, υπό διερεύνηση βρίσκονται ακόμη πολλές υποθέσεις οπλικών συστημάτων που υπογράφηκαν επί των ημερών του στο υπουργείο Αμυνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο από τα υποβρύχια και τη σύμβαση των γερμανικών αντιαεροπορικών συστημάτων Ashrad, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται ότι έχουν δοθεί μίζες άνω των 60.000.000 ευρώ σε πολιτικά πρόσωπα, κρατικούς αξιωματούχους και άλλους εμπλεκόμενους (αντιπρόσωποι, συνδικαλιστές κ.ά.).
«Η κοπέλα είναι άρρωστη» λέει ο Ακης
«Η κοπέλα είναι άρρωστη. Εχει μεγάλο πρόβλημα, το λένε όλοι οι γιατροί του Δημοσίου. Οι μόνοι που δεν το καταλαβαίνουν είναι εκείνοι που επί πέντε φορές απορρίπτουν την αίτηση αποφυλάκισής της» ανέφερε για τη Βίκυ Σταμάτη ο Ακης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξή του, όπου υποστήριξε (και πάλι) ότι ο ίδιος και η σύζυγος του πληρώνουν τις αμαρτίες όλου του πολιτικού συστήματος, αλλά «σύντομα θα λάμψει η αλήθεια».
Από τις φυλακές όπου βρίσκεται, ο πρώην υπουργός απέρριψε το ενδεχόμενο η απόδραση της συζύγου του να ήταν προσχεδιασμένη, λέγοντας: «Από ποιους και με τι κίνητρα; Ούτε στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι υπήρχε σχέδιο. Ημουν σίγουρος ότι γρήγορα θα βρισκόταν η Βίκυ. Το θέμα είναι πώς και σε τι κατάσταση θα τη βρίσκαμε...».
Ομολόγησε η (46χρονη) πρώην τραπεζοκόμος ότι βοήθησε στην απόδραση
Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε η 46χρονη πρώην τραπεζοκόμος του Δρομοκαΐτειου Νοσοκομείου Σαββατούλα Σαββίδου, η οποία βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει από το δωμάτιό της και της παρείχε κατάλυμα, μέχρι που αποφάσισε να παραδοθεί. Κατά την εξέτασή της, η 46χρονη ομολόγησε στην Αστυνομία τις πράξεις της. Οταν έληξε πριν από τρεις μήνες η σύμβαση ορισμένου χρόνου που είχε η Τούλα με το νοσοκομείο, αποφάσισε να βοηθήσει τη Βίκυ Σταμάτη, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, τη λυπήθηκε για το δράμα που περνούσε με το παιδί της. Τότε κράτησε ένα αντικλείδι από το λουκέτο και της το έδωσε. Πριν από περίπου ενάμιση μήνα την επισκέφθηκε και πάλι και φρόντισε να μη φαίνεται καταγεγραμμένο το όνομά της στο επισκεπτήριο. Η Βίκυ Σταμάτη είχε αρχίσει ήδη να σκέφτεται ως ενδεχόμενο την απόδραση.
Το κινητό τηλέφωνο
Η Αστυνομία γνώριζε ότι είχε ήδη κατασχεθεί ένα κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή της η Βίκυ Σταμάτη παρανόμως τρεις-τέσσερις ημέρες πριν από την απόδρασή της και το ξεψάχνισε, ενώ ήταν σίγουρη ότι είχε ένα ή δύο ακόμη τηλέφωνα στην κατοχή της που δεν της είχαν κατασχεθεί. Μέσω των παρακολουθήσεων, μπόρεσε να «κλειδώσει» τον ρόλο της Τούλας και το Σάββατο προσήχθη μαζί με την κόρη και τον σύντροφο της κόρης της για να εξεταστούν.
Η 46χρονη παραδέχτηκε ότι την παρέλαβε έξω από την περίφραξη με το αυτοκίνητό της και τη μετέφερε αρχικά στο σπίτι που έμεναν η κόρη της με τον σύντροφό της, για τους οποίους δεν προέκυψε ευθύνη και αφέθηκαν ελεύθεροι. Το πρωί μετέφερε τη Βίκυ Σταμάτη στο δικό της σπίτι, μέχρι που αποφασίστηκε να παραδοθεί και πήγε στην Παναγίτσα.

Η Αστυνομία έχει ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της 46χρονης, ενώ οι εισαγγελικές Αρχές ζήτησαν και την άρση απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών της, για να διαπιστωθεί αν έλαβε αμοιβή για τις «υπηρεσίες» της και αν τελικά δεν ήταν ανθρωπιστικοί οι λόγοι αλλά οργανωμένη επιχείρηση (πιθανόν με σχεδιασμό μέσα από τις φυλακές).
«Ρουκέτες» (πάλι) από τον εξάδελφο Ζήγγρα
Νέα στοιχεία για μετακινήσεις χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη, αποκάλυψε, όπως αναφέρει σε αποκλειστικό δημοσίευμά της η «κυριακάτικη δημοκρατία», ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκος Ζήγρας.
Οπως αναφέρει στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια (ήταν δικηγόρος υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη έως την Παρασκευή) ο κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος Νίκος Ζήγρας, υπάρχουν νέα τραπεζικά εμβάσματα προς τη Βίκυ Σταμάτη για τα οποία έως τώρα δεν έχει κατηγορηθεί.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι στις 15 Ιανουαρίου 1997 και στις 12 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους μεταφέρονται δύο εμβάσματα 2.000.000 δραχμών και 2.500.000 δραχμών αντίστοιχα «από λογαριασμό μου στην Εθνική Τράπεζα σε λογαριασμό της εντολέως τού καθ' ου στην Εθνική Τράπεζα. Δέκα χρόνια μετά, στις 17 Ιανουαρίου 2007, το υπόλοιπο ενός λογαριασμού που είχε ανοιχτεί στο όνομά μου στην τράπεζα UBS Γενεύης Ελβετίας μεταφέρεται στον προσωπικό λογαριασμό της εντολέως τού καθ' ου στην ίδια τράπεζα, με αριθμό (240-205752.41C). Κατά το κλείσιμο, δηλαδή, ενός λογαριασμού που διατηρούνταν στο όνομά μου, το 2007, το υπόλοιπο αυτού του λογαριασμού δεν μεταβιβάζεται σε κάποιον δικό μου λογαριασμό, αλλά σε έναν λογαριασμό της εντολέως τού καθ' ου».
Με την κατάθεση αυτήν ο κ. Ζήγρας «καίει» τη Βίκυ Σταμάτη και επιχειρεί να αποδείξει ότι ο ίδιος ναι μεν ήταν μέλος μιας εγκληματικής οργάνωσης που ξέπλενε βρόμικο χρήμα από τις υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά δρούσε για λογαριασμό άλλων, και εν προκειμένω της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου.
dimokratianews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news