facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Εκτεταμένο μπλακ άουτ στην Ουάσινγκτον - Στο σκοτάδι ο Λευκός και Καπιτώλιο

Στο σκοτάδι έχει βυθιστεί η Ουάσιγκτον έπειτα από ένα εκτεταμένο μπλακ άουτ. Χωρίς ρεύμα έμειναν μεταξύ άλλων ο Λευκός Οίκος, το Καπιτώλιο,το υπουργείο Δικαιοσύνης και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Την ώρα της διακοπής στο υπουργείο Εξωτερικών ήταν σε εξέλιξη η τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. Ο Λευκός Οίκος μπορεί να έμεινε χωρίς ρεύμα για μερικά λεπτά, όμως το καθημερινό μπρίφινγκ αναβλήθηκε λόγω της διακοπής αυτής. Επίσης το συγκρότημα του Καπιτωλίου ηλεκτροδοτείται χάρη στην εφεδρική γεννήτρια που διαθέτει.

Με γεννήτριες λειτουργούν και ορισμένοι σταθμοί του μετρό, όπως ανέφερε η Αρχή Μεταφορών της Μητροπολιτικής Περιοχής της Ουάσινγκτον. Το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι εκκενώθηκαν τέσσερα μουσεία του, μεταξύ των οποίων και το Εθνικό Μουσείο Αέρος και Διαστήματος.

Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, Γουάλας Λο, σε μήνυμά του μέσω του Twitter ανέφερε ότι "υπάρχει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση" και ότι η Pepco, η εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, "εργάζεται για να αποκαταστήσει τη βλάβη".

Η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει τι προκάλεσε τη διακοπή, όμως τεχνικοί της εξετάζουν το πρόβλημα. "Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τι προκάλεσε τη διακοπή και θα παράσχουμε περισσότερες λεπτομέρειες όταν θα γνωρίζουμε περισσότερα", περιορίστηκε να ανακοινώσει η Pepco μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο ναύαρχος Μπιλ Κόρτνεϊ, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για το θέμα, είπε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζει σε τι οφείλεται το μπλακ άουτ. Διαβεβαίωσε όμως ότι όλα τα εφεδρικά συστήματα παροχής ενέργειας λειτούργησαν με επιτυχία. Ενώ από τη πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανέφερε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ουάσινγκτον και τις γύρω περιοχές και πρόκειται σύντομα να προβεί σε ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις τρομοκρατικής ενέργειας

Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια.

Κάποιες πληροφορίες μιλούν για έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, χωρίς όμως τίποτα να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news