facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Βούτσης: Δεν είμαστε κυβέρνηση υπό κηδεμονία

Μήνυμα προς το εσωτερικό και το εξωτερικό, όπως είπε ο ίδιος, έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών και ένας από τους πιο συχνούς συνομιλητές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Βούτσης, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου, τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει διάρκεια δύο ή 6,5 μηνών, αλλά θα έχει την πορεία που θα έχει, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα. "Όλες μας οι δεσμεύσεις θα ισχύσουν" είπε ο κ. Βούτσης.

Πρόσθεσε, επιπλέον ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την πλευρά της κυβέρνησης το να μπαίνουν σκιές σε αυτό που γίνεται τώρα, "διότι δεν είμαστε μια κυβέρνηση μικρης, πεπερασμένης, υπό κηδεμονία δράσης και αυτό είναι ένα μήνυμα προς το εσωτερικό και το εξωτερικό".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Βούτσης απάντησε: "Αν δεν προκύψει πρόδηλη διάσταση με το λαϊκό αίσθημα, είναι σαφές να προσπαθήσουμε τις πολιτικές μας να τις ξετυλίξουμε στη διάρκεια αυτής της συνταγματικής διορίας" -εννοώντας την τετραετία, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, στην περίπτωση που θα υπάρξει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.

Οτιδήποτε άλλο είναι μια διαφορετική συζήτηση, δήλωσε ο κ. Βούτσης και αμέσως μετά τόνισε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια έντιμη συμφωνία τώρα, αλλά και ακόμα πιο έντιμη το καλοκαίρι.

Ανέφερε ότι στις κυβερνητικές προθέσεις δεν είναι το "μεροδούλιμεροφάι", αλλά η παραγωγική ανασυγκρότηση, ούτως ώστε να υπάρξουν επενδύσεις και δουλειές. Πρόσθεσε ότι ο κόσμος δίνει συναίνεση, στήριξη και ενθάρρυνση σε μεγάλο βαθμό προς την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στους στόχους της κυβέρνησης σημείωσε ότι επιθυμία της είναι από τον Ιούνιο να υπάρξει μια μεγάλη τομή για τη χώρα, να παγώσουν υποχρεώσεις, να απομειωθθεί το χρέος και να μειωθούν οι υποσχέσεις για πρωτογενή πλεονάσματα.

Σημείωσε με έμφαση πως η συζήτηση που γίνεται τώρα με τους εταίρους δεν αφορά μόνο στην ενδιάμεση συμφωνία, αλλά επί της ουσίας μπαίνουν τα λιθαράκια για μια στρατηγική συμφωνία. "Είμαστε αισιόδοξοι" κατέληξε ο κ. Βούτσης.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος είπε η εντολή είναι νωπή και υπενθύμισε ότι έχει εκφράσει την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει λύση γρήγορα.

Είπε ότι κατά την εκτίμησή του δεν υπάρχει στο DNA της ΕΕ η ιδέα της ρήξης. Σε μια τέτοια περίπτωση, δηλαδή μιας σύγκλισης απόψεων, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε εκλογών ούτε δημοψηφίσματος, είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news