facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Καμπανάκι Σουλτς σε Σαμαρά για τις διαπραγματεύσεις

Δέκτης αρνητικών μηνυμάτων σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους εταίρους έγινε ο κ. Α. Σαμαράς, κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε στο Στρασβούργο, στο περιθώριο εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Kατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, έγινε αναλυτική συζήτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες ο τέως πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, έγινε αναλυτική συζήτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και ο ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς την πορεία των συζητήσεων με τους θεσμούς.

«Είμαστε ακόμη πολύ μακριά», φέρεται να είπε στον πρόεδρο της ΝΔ, και σημείωσε ότι εάν η ελληνική κυβέρνηση μείνει στα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζουμε, τότε είναι δύσκολο να βρεθεί κοινός τόπος.

Ο κ. Σαμαράς, από την πλευρά του, επέμεινε ότι υπάρχει ακόμη και τώρα διέξοδος και πως με την κατάλληλη πολιτική θα μπορούσε η Ελλάδα να βγει από τα Μνημόνια σε 18 μήνες από σήμερα. «Δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών.
Χρειάζεται από όλους καλή θέληση, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συζητήσεις

Ανάλογες συζητήσεις είχε ο κ. Σαμαράς με τον πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Γκι Φέρχοφσταντ, και τον επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα, μια κίνηση που ερμηνεύθηκε και ως συνέχεια της επιλογής του να υπάρξει κοινό μέτωπο στην Ελλάδα με τις φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις που δεν ανήκουν στον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Δεν είναι τυχαίο, δε, ότι και στην ομιλία του στα μέλη του ΕΛΚ ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε αυτούς τους πολιτικούς σχηματισμούς. «Οι ανοικτά φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις στην Ελλάδα, ανάμεσα στις οποίες και η Νέα Δημοκρατία, είναι η μεγάλη πλειοψηφία, θα κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη», επεσήμανε.

Στην ίδια ομιλία ζήτησε στήριξη της Ελλάδας, ανεξαρτήτως του ποιος κυβερνά τη χώρα, ανεξαρτήτως κυβέρνησης. «Σας καλώ όλους να στηρίξετε την Ελλάδα. Οχι αυτή την κυβέρνηση ή την άλλη ή οποιαδήποτε κυβέρνηση, αλλά να στηρίξετε την ίδια την Ελλάδα να βγει από τα προβλήματά της. Δώστε στη χώρα μου μια ευκαιρία. Την έχει κερδίσει επάξια. Και την αξίζει!», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αμέσως μετά τον κύκλο των επαφών του, χθες, επεσήμανε σε δήλωσή του ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και οι τρεις συνομιλητές του συμμερίστηκαν και συμμερίζονται την άποψη αυτή.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news