facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Νέα παρέμβαση αμερικανού πρέσβη για Ξηρό: Να μην κάνει βήμα έξω από τη φυλακή

«Ο Ξηρός δεν θα πρέπει να κάνει βήμα έξω από τη φυλακή πριν εκτίσει την ποινή του» διεμήνυσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς, κληθείς να σχολιάσει βίντεο με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού που τού παρέθεσε o Βρετανός δημοσιογράφος της οικονομικής εφημερίδας Financial Times Πίτερ Σπίγκελ. Πρόκειται γα νέο σαφές μήνυμα για τη μη αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του στο Star.

«Η διάσταση απόψεων για την υπόθεση Ξηρού δεν έχει πλήξει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, ούτε και τη σύμπλευση των δύο χωρών στο θέμα της διαπραγμάτευσης για την οικονομία» υποστήριξε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός μιλώντας για την επίμαχη διάταξη του νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε ότι πρόκειται για φωτογραφική διάταξη που αφορά στον Σάββα Ξηρό, υποστηρίζοντας ότι η γενικότερη φιλοσοφία του νομοσχεδίου Παρασκευόπουλου έχει ανθρωπιστική διάσταση, και αφορά πρωτίστως την προσπάθεια αποσυμφόρησης των φυλακών.

«Η Δημοκρατία δεν εκδικείται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, επικαλούμενος τη φράση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τους Απριλιανούς πραξικοπηματίες.

Δείτε εδώ τα επίμαχα tweets




Τις προηγούμενες ημέρες ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Πιρς, ερωτηθείς αν η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απελευθερωθεί ο Σάββας Ξηρός θα μπορούσε να επηρεάσει την στήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης απάντησε: «Ευχόμαστε στην Ελλάδα τα πράγματα να πάνε καλά. Θέλουμε η Ελλάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα και να εξέλθει από την κρίση δυνατότερη και σταθερή. Δεν μπορούμε απλώς να αγνοήσουμε θέματα σαν αυτό και δεν μπορεί κάποιος να περιμένει ότι θα τα αγνοήσουμε», συνδέοντας εμμέσως την απόφαση για απελευθέρωση του καταδικασθέντος για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη με την στάση της Ουάσιγκτον έναντι της Αθήνας στα θέματα της οικονομίας. 

«Επαναλαμβάνω το συμπέρασμα, οι καταδικασμένοι τρομοκράτες και άλλοι εγκληματίες που έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα πρέπει να εκτίσουν τις ποινές τους όπως έχει αποφασιστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Πιρς και προειδοποίησε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: «Αν ο Σάββας Ξηρός -ή κάποιος άλλος με το αίμα Αμερικανών διπλωματών και των μελών της αποστολής των ΗΠΑ στα χέρια του- φύγει από τη φυλακή, τότε θα πρόκειται για ξεκάθαρα μία μη φιλική πράξη». 


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news