facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Βενιζέλος: «Ταμειακά χρεοκοπημένη η χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης»

Για «αναγκαστική δήμευση» των αποθεματικών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ασφαλιστικών φορέων, έκανε λόγο την Τρίτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, με την οποία όλα τα διαθέσιμα των ΟΤΑ και δημόσιων φορέων μεταφέρονται υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι η αναγκαστική δήμευση των αποθεματικών των δήμων, των περιφερειών, των ασφαλιστικών ταμείων, όλων των φορέων του δημοσίου για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους λίγων ημερών» είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε:

«Είμαστε δυστυχώς ταμειακά χρεοκοπημένοι ως χώρα και την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, που ταλαιπωρεί τον τόπο με μία διελκυστίνδα τριών μηνών.

»Και τώρα τι θέλει να πει στους Ευρωπαίους με τους οποίους διαπραγματεύεται δήθεν σκληρά; "Βοηθήστε μας, υποχωρήστε, δώστε μας λίγα λεφτά ως μία δόση του δανείου για να μην καταστραφούμε". Είναι αυτό αξιοπρεπές και αποτελεσματικό επιχείρημα; Είναι αυτό εθνικά υπερήφανη διαπραγμάτευση;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα η Χαριλάου Τρικούπη είχε θέσει θέμα αντισυνταγματικότητας της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με ανακοίνωση στην οποία ανέφερε:

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έχει δυο πρόσθετες αντισυνταγματικότητες:

»1. Αναδρομική ισχύ από 17.3. Η ΠΝΠ έπρεπε να βγει τότε. Μόνο ο νόμος μπορεί να προσδώσει τέτοια αναδρομική ισχύ, η "επείγουσα και απρόβλεπτη" ανάγκη ποια είναι τριάντα τρεις ημέρες μετά;

»2. Παραπέμπει στο μητρώο φορέων γενικής κυβέρνησης της ΕΛΣΤΑΤ που δεν φαίνεται να είναι δημοσιευμένο στο ΦΕΚ.

»Τα πρόσεξε αυτά ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Δεν λυπάται η κυβέρνηση την κα Πρόεδρο της Βουλής και τις παρακαταθήκες της;»

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news