facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η Ζωή επέστρεψε το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

Σε νέα κίνηση κόντρας με την κυβερνητική απόφαση προχώρησε χθες η πρόεδρος της Βουλής αναπέμποντας για πρώτη φορά νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επί της ουσίας μπλόκαρε και... επέστρεψε πίσω στο αρμόδιο υπουργείο το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης επειδή είχε συμπεριληφθεί σε αυτό ως άρθρο η κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη ρύθμιση φορολογικών εκκρεμοτήτων αλλά και την ενίσχυση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Το νομοσχέδιο είχε κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής από προχθές το απόγευμα, ενώ χθες το πρωί, αφού το έλεγξε εξονυχιστικά στο γραφείο της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου το γύρισε πίσω, τηρώντας τη δέσμευσή της να μην περιλαμβάνονται άσχετες διατάξεις σε νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή η νέα κυβέρνηση. Προέτρεψε μάλιστα τους αρμόδιους φορείς να "σπάσουν" τα δύο νομοθετήματα.

Ετσι από την κυβέρνηση αναγκάστηκαν να ξαναγράψουν το σχέδιο νόμου και εντέλει χθες το βράδυ κατατέθηκαν εκ νέου στη Βουλή δύο νομοσχέδια, αυτό για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τις ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις και τις διατάξεις που αφορούν την ΕΒΖ.

Η κίνηση αυτή της προέδρου της Βουλής δεν άφησε και την καλύτερη εντύπωση σε κυβερνητικά στελέχη, αφού -όπως έλεγαν- θα μπορούσε να είχαν ενημερωθεί από πριν και να μη γίνει αυτό το πίσω-μπρος σε μία νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news