facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Σόιμπλε: Χαίρομαι για τον αγωγό αλλά δεν θα λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας

«Χαίρομαι για την Ελλάδα» ήταν το σχόλιο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν ερωτήθηκε για τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας για τον αγωγό φυσικού αερίου. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν θα λύσει το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Δεν πιστεύω ότι αυτό θα λύσει τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα στο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις προς τους Ευρωπαίους εταίρους της» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα, το περιοδικό Der Spiegel, είχε μεταδώσει ότι η Αθήνα θα λάβει 3 – 5 δισ. ευρώ από την υπογραφή της συμφωνίας με τη Ρωσία για τον αγωγό.

Σύμφωνα με το περιοδικό, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε νωρίτερα αυτό το μήνα στη Μόσχα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε ενδιαφέρον για συμμετοχή σ' έναν αγωγό ο οποίος θα διοχετεύσει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Βάσει της προτεινόμενης συμφωνίας, η Ελλάδα θα λάβει προκαταβολικώς κεφάλαια από τη Ρωσία έναντι των αναμενόμενων μελλοντικών κερδών που συνδέονται με τον αγωγό αυτό.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news