facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Εγώ ζήτησα τον «ανασχηματισμό» Βαρουφάκη

Εντείνουν τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων εταίρων οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ, σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος ζήτησε την αντικατάσταση του Γιάνη Βαρουφάκη, έπειτα από το Eurogroup της Λετονίας.

«Είχα επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη διαδικασία, εκτός από τις πολύπλοκες συζητήσεις για το περιεχόμενό της», ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Χρειάζονται αρκετοί υπουργοί, όχι μόνο ο Οικονομικών, αλλά και οι Οικονομικών Σχέσεων, Ενέργειας και Εξωτερικών, γιατί το εύρος των μεταρρυθμίσεων είναι μεγάλο», πρόσθεσε.

«Πρότεινα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό. Συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Μαξίμου: Ο Ντάισελμπλουμ δεν έθεσε θέμα Βαρουφάκη στον Τσίπρα

«Ο κ. Ντάισελμπλουμ ουδέποτε ανέφερε στον πρωθυπουργό το παραμικρό σχετικά με τον ρόλο του κ. Βαρουφάκη. Αυτό προκύπτει και από τη συνέντευξή του στην ολλανδική τηλεόραση. Αν είχε συμβεί αυτό άλλωστε, ο πρωθυπουργός θα ήταν υποχρεωμένος να του απαντήσει».

Αυτό σχολίασαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου με αφορμή δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup σε ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Αλέξη Τσίπρα και, αναφερόμενος στο θέμα των αλλαγών στην διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδας, θεώρησε βοηθητικό να υπάρχει «ένας εκπρόσωπος που μιλάει απευθείας με τον πρωθυπουργό».

«Είχα επαφή με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να δούμε -πέραν των σύνθετων συνομιλιών για το περιεχόμενο- πώς θα προχωρήσει η διαδικασία. Χρειαζόμαστε αρκετούς υπουργούς. Όχι μόνο τον υπουργό Οικονομικών αλλά και τους υπουργούς Οικονομίας, Ενέργειας, Δικαιοσύνης και Εξωτερικών. Το εύρος των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων είναι πολύ μεγάλο. Είπα ότι θα βοηθούσε αν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που μιλάει απευθείας με τον πρωθυπουργό. Αυτό το συμφωνήσαμε το Σαββατοκύριακο» δήλωσε ο Γ.Ντάισελμπλουμ

Από το Μαξίμου τονίζουν ότι «ο κ. Βαρουφάκης παραμένει στη θέση του ως υπουργός Οικονομικών και υπεύθυνος της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης και έχει την αμέριστη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης. Οι στοχευμένες επιθέσεις στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους και προθέσεις».

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news