facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν διευκρινίσεις από Κουρουμπλή για τα αποθεματικά

Πάνω από 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται αυτή την ώρα στο υπουργείο Υγείας με σκοπό να ζητήσουν εξηγήσεις από τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή σε σχέση με τη δέσμευση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Οι βουλευτές αναστατώθηκαν από χθες, όταν πληροφορήθηκαν από τα ΜΜΕ ότι η κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει σε «εσωτερικό δανεισμό» και από τα νοσοκομεία.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αυτή την ώρα εξηγεί στους βουλευτές το πώς έχει το θέμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν προτίθεται να προχωρήσει σε δέσμευση των αποθεματικών και μάλιστα, σήμερα έγιναν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους διοικητές των νοσοκομείων.

Ωστόσο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διατηρούν τις επιφυλάξεις τους και αφού πρώτα συνεννοήθηκαν μεταξύ τους επικοινώνησαν με τον κ. Κουρουμπλή και έκλεισαν ραντεβού για μετά το τέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία του υπουργείου θα ενημερώσει τους βουλευτές που συμμετέχουν στην ΕΠΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για γενικότερα θέματα που αφορούν όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Κάποια από αυτά είναι οι νέες προσλήψεις απολυμένων υπαλλήλων και η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος σε ότι έχει σχέση με το υπουργείο Υγείας. Να σημειωθεί ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είχε συνάντηση με τους βουλευτές και πριν από μερικές ημέρες.

Νωρίτερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε: «Υπάρχει εξαίρεση για τους φορείς εκείνους τα αποθεματικά των οποίων είναι απαραίτητα για τις επόμενες 15 ημέρες».

Μάλιστα, κάλεσε τη ΝΔ να διαβάζει καλύτερα και πρόσθεσε: «Να μας πούνε τι προϋπολογισμούς ψηφίζανε για να τους διαχειριστούμε εμείς σήμερα. Προκειμένου να παρουσιάζουν ψεύτικα πλεονάσματα, έπρεπε να δώσουν στον ΕΟΠΥΥ 1 δισ. ευρώ και έδωσαν 560 εκατ. ευρώ. Αυτοί είναι εκείνοι που κλαυθμηρίζουν για την υγεία, η ΝΔ είναι υπόλογη για την υγεία».




protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news