facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Κατάινεν: Η κυβέρνηση να κάνει αυτό που της αναλογεί

«Τα πράγματα πάνε σε λάθος κατεύθυνση, ας είμαστε όμως θετικοί», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε. Από την Αθήνα εξαρτώνται οι αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις. Ζητά τομές σε νομικό σύστημα και κλειστά επαγγέλματα.

Σημαντική βελτίωση στην πορεία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια βλέπει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο της εκστρατείας για την προώθηση του Επενδυτικού Σχεδίου Γιούνκερ.
Ο κ. Κατάινεν αν και δήλωσε ότι φέτος αναμένεται, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, θετικός ρυθμός ανάπτυξης στην Ελλάδα, επεσήμανε ότι υπάρχουν οι «πολλές, γνωστές» προκλήσεις, σημειώνοντας:

«Η Ευρώπη θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα πρέπει να κάνει το δικό της μερτικό. Δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς όλα όσα πρέπει να γίνουν. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, είναι στα χέρια της κυβέρνησης να κάνει αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις».

«Τα πράγματα πάνε σε λάθος κατεύθυνση, ας είμαστε όμως θετικοί», είπε και συμπλήρωσε πως "οι προκλήσεις είναι εφικτές". Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται:

- Στο νομικό σύστημα ειδικότερα σε ότι αφορά για τη μείωση του χρόνου στις αδειοδοτήσεις.
- Στη διαφθορά, η οποία "παραμένει ένα θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί".
- Στην απελευθέρωση κάποιων επαγγελμάτων.
- Μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας.

Αποκάλυψε επίσης ότι πριν από μερικούς μήνες τον είχαν επισκεφθεί ξένοι επενδυτές με ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, οι οποίοι ζητούσαν εγγυήσεις από την Ευρώπη μέσω του Επενδυτικού Σχεδίου Γιούνκερ. Χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες ως προς την πορεία αυτών των συζητήσεων, κατέληξε: «Ας ελπίσουμε ότι θα επιστρέψουν».

Καθώς δέχθηκε αλλεπάλληλες ερωτήσεις αναφορικά με τις σχέσεις της Αθήνας με τους πιστωτές, ο κ. Κατάινεν είπε: «Συγχωρέστε αυτήν την πιο... συναισθηματική μου παρουσίαση. Οι πιστωτές δεν είναι κάποιοι μεγάλοι οργανισμοί σε τεράστια κτίρια που μιλούν με μια μικρή κυβέρνηση. Ξέρω εκατομμύρια πιστωτές. Είναι απλοί άνθρωποι, πολίτες σαν εσάς, άνεργοι, φοιτητές, επιχειρηματίες. Είναι κρίσιμο να βοηθάμε τα άλλα κράτη, αλλά είναι κρίσιμο να είμαστε και δίκαιοι προς όλους τους πολίτες της Ευρώπης, οι οποίοι περιμένουν ότι κάποια στιγμή θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Χρειάζεται να πάμε σε μια πιο δίκαιη κατεύθυνση».

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news