facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Σύσκεψη κορυφής για την διαπραγμάτευση στο Μαξίμου

Η γραμμή πλεύσης που θα ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες βρέθηκε στο επίκεντρο της τρίωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό το βράδυ της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου, με την συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου και του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε αλλαγή τακτικής και όχι σε αίτημα για έκτατο Eurogroup, αναμένοντας την τακτική συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λετονία στις 24 Απριλίου. Πάντως, η σύγκληση ή όχι έκτακτου Eurogroup αναμένεται να κριθεί και από την έκβαση του διπλού Euroworking Group, που είναι προγραμματισμένο για Μεγάλη Τετάρτη και Πέμπτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης χαρακτήρισε ως «διαχειρίσιμη» την έλλειψη της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Σταθάκης διέψευσε δημοσιεύματα ότι υπάρχει ζήτημα για τον Απρίλιο, ενόψει και της καταβολής της δόσης, ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ, στο ΔΝΤ για τις 9 του τρέχοντος μήνα.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας εξυπηρετήσει κανονικά την εν λόγω δόση προς το ταμείο.

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news