facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Κλιμάκια κατά της εισφοροδιαφυγής σχεδιάζει ο Στρατούλης

Τα κλιμάκια θα μπορούν να διενεργούν «επιτόπιους, τακτικούς και έκτακτους ελέγχους», όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και θα συγκροτούνται από τη διοίκηση των ασφαλιστικών Ταμείων. Η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί σε λίγες μέρες στη Βουλή.

Τροπολογία που θα επιτρέπει στις διοικήσεις ασφαλιστικών Ταμείων να συγκροτούν ειδικά κλιμάκια για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή μέσα στις επόμενες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως δήλωσε ο ίδιος μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των εργαζόμενων στο ΙΚΑ.

Ο κ. Στρατούλης εξήγησε πως τα κλιμάκια θα μπορούν να διενεργούν «επιτόπιους, τακτικούς και έκτακτους ελέγχους» και θα στελεχωθούν «με τη συμμετοχή των εργαζομένων που μπορούν να κάνουν αυτή την δουλειά».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των ασφαλιστικών Ταμείων με προσωπικό και σημείωσε πως περιμένει την έγκριση της κυβέρνησης για «εκατοντάδες νέες προσλήψεις» μέσα στο 2015. Είπε επίσης πως αναμένει την επαναφορά περίπου 150 εργαζόμενων που είχαν απολυθεί μέσω διαθεσιμότητας.

Τέλος, ο κ. Στρατούλης επανέλαβε πως «δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις», εξηγώντας πως η τροπολογία που αναστέλλει τις σχετικές «μνημονιακές διατάξεις» έχει ήδη σταλεί στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news