facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

«Να πάρει πάνω του τη διαπραγμάτευση ο Τσίπρας»

«Ήρθε η ώρα να πάρει ο πρωθυπουργός πάνω του τη διαπραγμάτευση» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και εξέφρασε την αισιοδοξία του για λύση κοινής αποδοχής μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Είναι η ώρα ο Αλέξης Τσίπρας να πάρει ακόμη πιο πάνω του τη διαπραγμάτευση για μία λύση κοινής αποδοχής και είμαι αισιόδοξος ότι αυτό ήδη συμβαίνει. Εκτιμώ ότι μέσα στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, θα υπάρξει αυτή η λύση κοινής αποδοχής, διότι πολύ απλά αυτό είναι το κοινό συμφέρον και της Ελλάδας και της Ευρωζώνης...» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Για να υπάρξει λύση, πρέπει και οι δύο πλευρές να δείξουν την αναγκαία καλή διάθεση και ευελιξία. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία με μονομερείς υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς. Πιστεύω ότι οι σκληροπυρηνικοί που θέλουν είτε την υπονόμευση της συμφωνίας είτε την πλήρη υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης, ευτυχώς δεν είναι οι περισσότεροι. Το ζητούμενο είναι με χαρτί και με μολύβι, με σαφείς εντολές από τις ηγεσίες των κυβερνήσεων -οδηγίες του Α. Τσίπρα προς το οικονομικό επιτελείο και τα τεχνικά κλιμάκια-, να κλειστούν τα τεχνικά κλιμάκια, το Brussels Group, σε ένα δωμάτιο, μέχρι να βγει λευκός καπνός. Διότι, η παράταση αυτής της εκκρεμότητας κάνει ζημιά ακόμη και στη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής.

Παράλληλα, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Παπαδημούλης τόνισε: «Εμείς πρέπει να κάνουμε πολύ συγκεκριμένες τις εναλλακτικές μας προτάσεις απέναντι στις πιέσεις και τις απαιτήσεις των δανειστών μας, έτσι ώστε για το 2015, ο κρατικός προϋπολογισμός να κλείνει και να υλοποιείται αξιόπιστα, χωρίς να δημιουργούνται νέα ελλείμματα, και έτσι να εξασφαλίσουμε ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα και δεύτερον να προχωρήσουμε εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα και τις οποίες απέφυγαν να κάνουν τρόικα και κυβέρνηση τις προηγούμενες τετραετίες... Θέλουμε μια καλή συμφωνία για την Ελλάδα, που θα επιτρέψει στη χώρα και στον λαό μας να αναπνεύσει και να αναπτυχθεί. Αν θέλαμε μία συμφωνία πάση θυσία, τότε θα προσχωρούσαμε στη γραμμή της υποταγής. Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να περάσει ένα σενάριο "συμφωνία να ΄ναι και ό,τι να ΄ναι" χτυπούν λάθος πόρτα. Δεν θα βρουν στην ελληνική κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες απόψεις».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος:

«Η γνώμη μου είναι ότι ούτε η χώρα, ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο πρωθυπουργός χρειάζονται, αυτήν την στιγμή, εκλογές ή δημοψήφισμα ή μια φιλολογία γι’ αυτά τα θέματα... Αυτό που κρατώ είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πριν λίγες ώρες, είπε ότι ούτε οι εκλογές ούτε το δημοψήφισμα είναι μέσα στον κυβερνητικό σχεδιασμό. Εμένα αυτό μου αρκεί... Ο λαός έχει δώσει μία πολύ ισχυρή εντολή στον Α. Τσίπρα για κοινά αποδεκτή λύση εντός ευρώ και ο κ. Τσίπρας, αυτήν τη στιγμή, έχει ακόμα πιο ισχυρή θέση από αυτή που του έδωσε ο λαός στις εκλογές... Αυτήν την στιγμή, αυτό που χρειάζεται είναι όχι εκλογές, αλλά λύσεις και μια κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας που θα κάνει βήμα - βήμα αυτά που έχει υποσχεθεί» επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news