facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Πέρασε κατά πλειοψηφία η ΠΝΠ για τα διαθέσιμα

Με ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή υπερψηφίστηκε σήμερα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Υπέρ της ΠΝΠ ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενώ κατά ψήφισαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού, του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ και της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα 156 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 104 κατά.
Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση στη Βουλή είχε ξεκινήσει με σφοδρές αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την αντισυνταγματικότητα της ΠΝΠ, που μεταφέρει τα αποθεματικά των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ διαπληκτίστηκαν έντονα, με αφορμή την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση και του Ανδρέα Λοβέρδου για την πορεία της διαπραγμάτευσης.
Όλα ξεκίνησαν από μια φράση του υπουργού Εσωτερικών ο οποίος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι εκπροσωπεί τις αιτιάσεις, τις ενστάσεις και τα συμφέροντα των δανειστών μέσα στη Βουλή. "Ή θα εκπροσωπείτε εδώ πέρα στο 100% τις απαιτήσεις, τις αιτιάσεις, τις ενστάσεις των δανειστών της χώρας προς τη σημερινή κυβέρνηση ή θα αναχθείτε στον ρόλο σας... θα πείτε για μισθούς, συντάξεις, ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις τις 'κόκκινες γραμμές' που έβαλε ο πρωθυπουργός", είπε χαρακτηριστικά.
Ακολούθησε θύελλα διαμαρτυριών από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον κ. Βούτση ωστόσο να συνεχίζει και να λέει "ξέρουμε τις θέσεις σας, ξέρατε τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια, αποδεχόσασταν πλήρως τα αιτήματα των δανειστών και γι' αυτό φτάσαμε εδώ".
Η επιμονή του υπουργού Εσωτερικών σε αυτήν την άποψη προκάλεσε νέα ένταση με τον κ. Λοβέρδο να ζητεί σε υψηλούς τόνους από τον κ. Βούτση να ανακαλέσει. Σε εκείνο το σημείο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκαν προς τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια.

Ο κ. Βούτσης συνέχισε λέγοντας ότι χαίρεται για την ιερή αγανάκτηση και την ευαισθησία που έχουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ωστόσο πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν διότι η κριτική που διατυπώνουν στη Βουλή είναι από την ίδια όχθη των δανειστών.
Ο κ. Λοβέρδος διαπληκτίστηκε και με τον υπουργό παραγωγικής ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη,τον οποίο χαρακτήρισε "μαχητή της δραχμής" και "υποστηρικτή της πτώχευσης".
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης σήκωσε το γάντι και απευθυνόμενος στον Ανδρέα Λοβέρδο του είπε ότι είναι συνυπεύθυνος για την καταστροφή της χώρας προσθέτοντας ότι τελεί σε απόλυτη και πλήρη σύγχυση.
«Βεβαίως και υπάρχει ένα κόκκινο νήμα σε αυτά που λέτε και είναι η 5η φάλαγγα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Μητσοτάκης: Ετοιμάζετε σκηνικό ρήξης

«Ετοιμάζετε σκηνικό ρήξης και ψάχνετε για ενόχους. Αυτό κάνετε με την παρέμβασή σας» είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση.
«Λυπάμαι γιατί προσβάλλατε βάναυσα την τιμή και την υπόληψη αυτής της παράταξης και όλων των βουλευτών προσωπικά. Δεν δεχόμαστε από εσάς μαθήματα πατριωτικής νομιμοφροσύνης» συμπλήρωσε.
Απευθυνόμενος στην Ραχήλ Μακρή είπε χαρακτηριστικά: «Έχετε ζαλιστεί από τις πολλές πιρουέτες. Κάντε καμία φωτογράφιση ακόμα και μετά ελάτε να μιλήσουμε».
«Έρχεστε εδώ να κατηγορήσετε αυτή την παράταξη για την δική σας ανεπάρκεια. Δεν μπορείτε να κάνετε καλά αυτή την κοινοβουλευτική ομάδα. Δεν τολμάτε να φέρεται συμφωνία σε αυτή εδώ τη Βουλή γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι θα καταψηφιστεί», συνέχισε.
Σε έντονο ύφος ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Τελείωσαν τα ψέματα κύριε υπουργέ. Ομολογήσατε τη χρεοκοπία».
Τέλος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως αν δεν ανακαλέσει ο κ. Βούτσης όσο είπε για την αξιωματική αντιπολίτευση θα αναγκαστούν οι βουλευτές της να αποχωρήσουν από την ψηφοφορία.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news