facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Κόντρα Στρατούλη - τραπεζοϋπαλλήλων για τα διαθέσιμα του ασφαλιστικού ταμείου τους

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης απέστειλε την Τετάρτη επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, με την οποία ζήτα να ερευνηθούν οι δαπάνες που επήλθαν στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) αλλά και σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία, λόγω των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου που εφάρμοσαν συγκεκριμένες τράπεζες για το προσωπικό τους.


Είχε προηγηθεί εξώδικη δήλωση - πρόσκληση του Συλλόγου Εργαζομένων της Alpha Bank στη Διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων με την οποία ζητούσε να καταψηφιστεί κατά τη συνεδρίαση της 23ης Απριλίου 2015 το άνοιγμα λογαριασμών στην Τράπεζα της Ελλάδος επ’ ονόματι του ΕΤΑΤ για την μεταφορά 150 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμά του.

Η επιστολή του κ. Στρατούλη στον κ. Βαρουφάκη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: «Ανάθεση Ειδικών Οικονομικών Μελετών για τον προσδιορισμό επιβάρυνσης των Τραπεζών έναντι του ΕΤΑΤ, από προγράμματα εθελουσίας εξόδου του προσωπικού τους»

«Κύριε Υπουργέ,

»Επειδή, με βάση την παρ. 1 του άρθρου 69 του ν.3371/2005 και την παρ. 6 του άρθρου 10 του ν. 3620/2007, οι Τράπεζες υποχρεούνται να καλύπτουν εξ ολοκλήρου το κόστος της δαπάνης των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου (πρόωρων συνταξιοδοτήσεων) του προσωπικού τους, επομένως και τις οικονομικές επιπτώσεις που προκαλούν τα προγράμματα αυτά στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

»Επειδή, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 68 του ν. 3371/2005, για τον υπολογισμό του κόστους των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων προσωπικού Τραπεζών διενεργείται κατά περίπτωση Ειδική Οικονομική Μελέτη.
Επειδή, με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, η εκπόνηση Ειδικών Οικονομικών Μελετών δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.

»Για όλους τους ως άνω λόγους

»Παρακαλούμε το Υπουργείο σας, όπως:

»Α) προκηρύξει και αναθέσει την κατά τον νόμο εκπόνηση της Ειδικής Οικονομικής Μελέτης για το κόστος που επέφεραν στο ΕΤΑΤ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία τα παλαιότερα (2007 – 2011) προγράμματα εθελουσίας εξόδου (πρόωρων συνταξιοδοτήσεων) του προσωπικού της πρώην Εμπορικής και

»Β) προσθέσει την ανάθεση Ειδικής Οικονομικής Μελέτης για τις υποχρεώσεις προς το ΕΤΑΤ και της Τράπεζας Πειραιώς, στην Ειδική Οικονομική Μελέτη την οποία ήδη αναθέσατε με την με Αρ. Πρωτ. Δ.ΠΡΟΜ. Α 4007822 ΕΞ 9/4/2015 Απόφαση της Δ/νσης Προμηθειών, Διαχείρισης Υλικού & Υποδομών του Υπουργείου σας για το αντίστοιχο κόστος των πρόσφατων (2014)
προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου (πρόωρων συνταξιοδοτήσεων) εργαζομένων της Alpha Bank.

»Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ»

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news