facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Παυλόπουλος: Ορισμένα μέτρα αντιβαίνουν τους νόμους της ΕΕ

Η Ελλάδα «θα πληρώσει τα χρέη της μέχρι το τελευταίο ευρώ» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Τόνισε ότι το μόνο που ζητά η χώρα είναι να έχει την ίδια αντιμετώπιση με άλλα κράτη μέλη. «Θέλουμε να είμαστε ένα ισότιμο μέλος της Ευρώπης» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος συμπληρώνοντας ότι «ορισμένα από τα μέτρα που μας έχουν επιβάλει δεν καλύπτονται από το Δίκαιο της Ε.Ε.». «Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο για τον ελληνικό λαό από ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας θεωρεί εδραιωμένο κοινωνικό δικαίωμα για το γερμανικό λαό» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Ορισμένα μέτρα στα προγράμματα λιτότητας δεν είναι φιλικά προς την ανάπτυξη και αντιθέτως οδηγούν την Ελλάδα σε τροχιά ύφεσης»

«Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, η Ελλάδα έδωσε σκληρή μάχη για να μπει στην Ευρώπη». Για μένα «είναι αδιανόητο να υπάρξει Ελλάδα εκτός Ευρώπης». Δήλωσε επίσης ότι κατά την άποψή του και το Grexit είναι αδιανόητο. «Δεν έχω διανοηθεί ποτέ το Grexit».

Εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η διαμάχη για το χρέος «μπορεί να διευθετηθεί». Συγκεκριμένα, είπε πως «οι διαπραγματεύσεις έχουν μπει στην τελική ευθεία». Ο ίδιος αποδίδει τη δυσκολία στις διαβουλεύσεις «στη μετατόπιση της ισορροπίας εξουσίας». «Κατά τη γνώμη μου οι αποφάσεις λαμβάνονται όλο και περισσότερο από τεχνοκράτες και όχι από πολιτικούς» συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Αναφερόμενος στην πολιτική που ασκούν Μέρκελ και Σόιμπλε δήλωσε: «Πιστεύω ότι θέλουν μία ευρωπαϊκή Γερμανία και όχι μία γερμανική Ευρώπη». Επεσήμανε τις «πολύ καλές» προσωπικές σχέσεις που είχε με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενόσω διατελούσαν και οι δύο υπουργοί Εσωτερικών.

Αποκάλυψε ότι προγραμματίζει συζητήσεις με το Γερμανό ομόλογό του Joachim Gauck. «Θα επισπεύσω το ταχύτερο δυνατό την επίσκεψή μου στη Γερμανία» δήλωσε αποκαλύπτοντας ότι κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης θέλει επίσης να συζητήσει το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων. Υποστήριξε ότι είναι άποψή του όπως και άποψη πολλών νομικών ότι το αίτημα της Ελλάδας «έχει νομική βάση και πως είναι δικαίωμα της χώρας να χρησιμοποιήσει τη νομική διαδικασία για να το ικανοποιήσει». Επεσήμανε πως οι δύο χώρες μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα κοινά αποδεκτό μέρος για τη διευθέτηση αυτής της υπόθεσης, όπως το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. «Έτσι λύνουν οι πολιτισμένες χώρες τις διαφορές τους» είπε.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news