facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Τσίπρας: Ήπια διαχείριση από την αστυνομία με πολιτικό κόστος

Την αντίληψη της κυβέρνησης για τη λειτουργία της αστυνομίας ανέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τις κοινές δηλώσεις με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Πανούση.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους αστυνομικούς σεβασμό του Συντάγματος και των ελευθεριών του πολίτη, αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματικότητα και άμεση επέμβαση για την εμπέδωση της ασφάλειας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η αστυνομία αντανακλά το επίπεδο της Δημοκρατίας. Μάλιστα έκανε λόγο για πολιτικές ήπιας διαχείρισης και ας έχει αυτό πολιτικό κόστος. «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση αυτό να εκλαμβάνεται από οποιονδήποτε ως αδυναμία στη διακυβέρνηση» σημείωσε.

Είπε ακόμη πως «όσοι νομίζουν ότι μπορούν να εκβιάζουν την αστυνομία είναι γελασμένοι».

Τόνισε απευθυνόμενος προς τον κ. Πανούση ότι πρέπει άμεσα να φανούν αποτελέσματα στη μηδενική ανοχή στην διαφθορά και την παρανομία εντός της αστυνομίας. Υπογράμμισε ότι στο παρελθόν υπήρχαν κρούσματα για δράση οργανωμένων θυλάκων στο σώμα και είπε «δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο αστυνομικός δεν πρέπει να έχει πολιτικές πεποιθήσεις. Το αντίθετο. Όμως δεν είναι ανεκτό το φαινόμενο δημιουργίας ομάδων που προσπαθούν να επιβάλουν τον τρόπο λειτουργίας της αστυνομίας. Η δράση αυτή υποκινείται από αντιλήψεις οριστικά καταδικασμένες».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η αστυνομία πρέπει να είναι αξιόμαχη και ταυτόχρονα θα τηρεί κατά γράμμα αυτά που προβλέπουν Σύνταγμα και νόμοι.

Τόνισε ότι πρέπει να μπορεί να επέμβει άμεσα και καθοριστικά εκεί που χρειάζεται και να δείχνει σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα και τις ανθρώπινες ελευθερίες.

«Η αντίληψη ότι οι νόμοι υπάρχουν για να προστατεύουν τους κακούς και ότι η αστυνομία δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική αν δεν τους παραβιάζει είναι αντίληψη απολύτως εσφαλμένη και υπερσυντηρητική», σημείωσε

Ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε ακόμη τρεις άξονες:

1ος άξονας: Αυτός που αντιμετωπίζει τον αστυνομικό ως άνθρωπο, εργαζόμενο με ανάγκες και δικαιώματα. Τα μέσα και οι αποδοχές πρέπει να διασφαλίζουν την αξιοπρέπεια του αστυνομικού. Να αντιμετωπιστούν οι αδικίες στο μισθολογικό επίπεδο.

2ο; άξονας: Εκπαίδευση. Εμπέδωση των νόμων.

3ος άξονας: Θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας. Αναδιοργάνωση και επίλυση ζητημάτων για την αξιολόγηση και αδιάβλητο σύστημα μεταθέσεων και κρίσεων. Οι τομές θα γίνουν με διαφάνεια.

«Όραμά μου να ξεφύγουμε από τις προκαταλήψεις», είπε ο πρωθυπουργός και μίλησε και συμφιλίωση του πολίτη με τον αστυνόμο.

Τόνισε ότι: «Είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου να ζει και να κινείται χωρίς φόβο» και ότι η καλή λειτουργία της αστυνομίας είναι «θεμέλιο για την κοινωνική και οικονομική ζωή».




newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news