facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ο,τι χρειαστεί για να μην μείνει η Αθήνα από ρευστό

«Είχαμε δημιουργική συζήτηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό, δεν θα αποκαλύψουμε τι συζητήσαμε», δήλωσε η καγκελάριος. Ολα πρέπει να γίνουν για να μην ξεμείνει η χώρα από ρευστό.

Σε λογική «ουδέν σχόλιο» κινήθηκε η Αγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Είχαμε μια παραγωγική συζήτηση η οποία συμφωνήσαμε να μείνει εμπιστευτική», αρκέστηκε να δηλώσει.

Ερωτηθείσα για τον κίνδυνο να μείνει η χώρα από μετρητά αρκέστηκε να πει ότι «Ολα θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος να μείνει η Ελλάδα από χρήματα πριν υπάρξει η συμφωνία».

Σχολιάζοντας το βασικό θέμα της ατζέντας στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής (μετανάστευση) υποστήριξε ότι η διάσωση των μεταναστών ήταν το βασικό θέμα και προσέθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει ακριβής οδικός χάρτης. Προβλέπεται τριπλασιασμός των πόρων για την Frontex, τόνισε, προσθέτοντας ότι αν τα χρήματα δεν είναι αρκετά, η Γερμανία θα υποστηρίξει την αύξησή τους.

Τόνισε ότι θα πρέπει να διαλυθούν τα δίκτυα των λαθρεμπόρων και ανακοίνωσε ότι η χώρα θα διαθέσει μια φρεγάτα και ένα πλοίο υποστήριξης στην προσπάθεια που θα γίνει για να χτυπηθούν τα δίκτυα που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες. Εκανε λόγο για καταστροφή σκαφών.

Σε ότι αφορά την κατανομή των μεταναστών μεταξύ των χωρών υποστήριξε ότι το θέμα εξετάζεται υπό το πρίσμα των ευρωπαϊκών νόμων και μίλησε για πιλοτικό πρόγραμμα που θα προβλέπει ανάλογες δυνατότητες.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news