facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Πρώην Γερμανός επίτροπος: Θα χρειαστεί μια γενιά για να πληρώσει η Ελλάδα όσα χρωστάει

«Δεν ξέρω αν πολλοί από εμάς θα ζουν για να δουν το τέλος της ελληνικής βοήθειας», δήλωσε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο «ARD» o πρώην επίτροπος οικονομίας και ενέργειας της Ε.Ε, Γκίντερ Φερχόιγκεν. 

Απαντώντας στην ερώτηση της Γερμανίδας δημοσιογράφου, Άνε Βιλ, αν και πότε βλέπει χρονικά την επιστροφή των χρημάτων στους δανειστές της, ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός εξέφρασε την απαισιοδοξία του.  

«Σήμερα η Ελλάδα κλείνει πέντε χρόνια στο μνημόνιο. Αν και πότε η Ελλάδα θα επιστρέψει στους δανειστές της τα χρήματα που τους χρωστάει» τον ρώτησε στη συνέχεια η Άνε Βιλ.   



«Αυτό είναι ένα ζήτημα που θα διαρκέσει τουλάχιστον μία γενιά», τόνισε ο 71χρονος Φερχόιγκεν και πρόσθεσε: «Δεν είμαι σίγουρος αν οι άνθρωποι που βλέπουν σήμερα την εκπομπή, θα ζουν ακόμη όταν συμβεί αυτό. Οι πολιτικοί μας θα πρέπει να πουν την αλήθεια. Θα πρέπει να πουν ότι τα όνειρα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών είναι μόνο όνειρα, όταν λένε ότι οι Έλληνες θα μπορέσουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια να σταθούν ξανά στα πόδια τους».

Αναφορικά με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα γίνει ανταγωνιστική σε μία δεκαετία. «Η διαφορά της Ελλάδας με την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι σε τίποτα ανταγωνιστική, εκτός ίσως από τον τουρισμό της. H Ελλάδα δεν έχει εξαγωγικές επιδόσεις», επισημαίνει ο Γκίντερ Φερχόιγκεν στο γερμανικό δίκτυο. 


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news