facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Απόφαση σοκ για δεκάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΥΑΡ

Το ποσό του 1.300.000 ευρώ καλούνται να επιστρέψουν στην ΔΕΥΑΡ οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της, μετά τις αποφάσεις του Β2 τμήματος του Αρείου Πάγου με τις οποίες δικαιώνεται η επιχείρηση.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι της πρώην ΔΕΥΑ Ροδίων, προσέφυγαν στα δικαστήρια ζητώντας το επίδομα των 176 ευρώ. Οι πρωτόδικες αποφάσεις ήταν υπέρ των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Όμως από το 2011, ήταν γνωστό σε όλους τους εργαζόμενους ,ότι ο Άρειος Πάγος είχε εκδώσει αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες δεν δικαιούταν την καταβολή του επιδόματος αυτού.
Στην συνέχεια, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου απεφάνθη θετικά για τους εργαζόμενους , οι οποίοι χωρίς να συζητήσουν με την διοίκηση, δέσμευσαν τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΡ στην Εθνική Τράπεζα ύψους μέχρι του ποσού 1 300.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης ζήτησε από τους εργαζόμενους στο πνεύμα της καλής συνεργασίας και της συνεννόησης ,να παραμείνουν τα χρήματα αυτά σε δεσμευμένο λογαριασμό, μέχρι να επιδοθούν οι αποφάσεις επί των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ΔΕΥΑΡ στον Άρειο Πάγο και οι οποίες συζητούταν ένα μήνα μετά, καθώς και οι αιτήσεις αναίρεσης που συζητήθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο στα αρμόδια δικαστήρια.
Δυστυχώς οι εργαζόμενοι παρασυρόμενοι, από διάφορους άλλους παράγοντες, επέμειναν στην αρχική απόφαση τους και προχώρησαν στην κατάσχεση και στην απόδοση των χρημάτων, τα οποία και έλαβαν ,μαζί με όλους τους τόκους και τα δικαστικά έξοδα.

Οι αποφάσεις όμως του Β2 τμήματος του Αρείου Πάγου δικαιώνουν την ΔΕΥΑΡ και οι εργαζόμενοι της οφείλουν πλέον να επιστρέψουν εντόκως τα χρήματα που έλαβαν στα ταμεία της επιχείρησης.
Όπως ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου θα κοινοποιηθούν στην νομική υπηρεσία της , εντός της επόμενης εβδομάδας.
Μετά την εξέλιξη αυτή ο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης θα ζητήσει συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων εντός των προσεχών ημερών, για την διευθέτηση του όλου ζητήματος, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω δικαστικά έξοδα από πλευράς των εργαζομένων. Παράλληλα στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ ο κ. Τσίκκης εκτός ημερησίας διατάξεως θα ενημερώσει τα μέλη του για την θετική αυτή εξέλιξη.

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου δικαιώνει την ΔΕΥΑΡ, η οποία κατέθεσε τις δύο αιτήσεις αναίρεσης κατά των εργαζομένων, προκειμένου να προστατέψει τα συμφέροντα της επιχείρησης.
Πολιτική βούληση της διοίκησης της ΔΕΥΑΡ είναι η διαφύλαξη των χρημάτων της επιχείρησης που προέρχονται από τον Ροδιακό Λαό και διαχειρίζεται προς όφελος του.

Η ΔΕΥΑΡ θα στραφεί και κατά παντός υπευθύνου και ειδικότερα εναντίον της Εθνικής Τράπεζας η οποία χωρίς να ενημερώσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έδωσε τα χρήματα την ίδια ώρα που η ΔΕΥΑΡ συζητούσε στο Ειρηνοδικείο Ρόδου την προσωρινή διαταγή για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης, απόδοσης των χρημάτων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης.

rodiaki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news