facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Οργή Πανούση για βίντεο με βίαιη προσαγωγή νεαρού

Τουλάχιστον οργή προκαλεί το βίντεο της βίαιης προσαγωγής ενός νεαρού από αστυνομικούς, πριν λίγες ημέρες. Οι εικόνες που καταγράφονται στο βίντεο θα μπορούσαν να είναι βγαλμένες από περασμένες εποχές ή να προέρχονται από κάποια τριτοκοσμική χώρα, όμως ο άνδρας που σύρεται από τους αστυνομικούς στο πεζοδρόμιο έχει συλληφθεί πριν μερικά 24ωρα στην είσοδο του Πολυτεχνείου στην οδό Στουρνάρη.

Οι άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ πρώτα τον έριξαν στο έδαφος και ύστερα ενάντια σε κάθε πρακτική και λογική άρχισαν να τον σέρνουν στο πεζοδρόμιο. Είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστική και η αντίδραση των συναδέλφων τους με έναν από αυτούς να τους φωνάζει επιτακτικά να σταματήσουν να σέρνουν τον άνθρωπο και να τον σηκώσουν.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο Youtube τρία λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προκαλώντας την οργή του Γιάννη Πανούση. «Έδωσα προσωπική εντολή μόλις ενημερώθηκα για το βίντεο με τη βίαιη προσαγωγή αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ να διερευνηθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να κρίνουν, να αμαυρώνουν και να χαρακτηρίζουν τη δημοκρατική λειτουργία 52.000 ένστολων», τόνισε ο υπουργός.

Οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι ευθύνεται ο ίδιος ο προσαχθείς και τόνισαν πως ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. «Δεν είναι αναρχικός, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και δεν υπάκουσε στις εντολές μας», τονίζουν.

Ακόμη και αν ισχύει η δικαιολογία των αστυνομικών η συνέχεια δεν έχει καμία δικαιολογία καθώς όπως φάνηκε μετά τις φωνές των συναδέλφων τους να τον σηκώσουν και να τον οδηγήσουν στην κλούβα μπορούσαν απ’ την αρχή να κάνουν κανονική σύλληψη και όχι να σύρουν τον άνδρα στο έδαφος…

Ο υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1 άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε πολλά επίπεδα στην Αστυνομία, χωρίς πάντως να διευκρινίσει το είδος και το μέγεθος των αλλαγών «Αλλάζουν όλα σε ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και τμήματα. Δεν μιλάμε για κατάργηση, αλλά για αλλαγές ουσίας στη συγκρότηση, τη διάταξη και τη λειτουργία», είπε ο κ. Πανούσης.

Δείτε το βίντεο με τη βίαιη προσαγωγή:


antenna

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news