facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Σουλτς: Με εκνευρίζει αρκετά συχνά η κυβέρνηση αυτή

«Μας κοροϊδεύουν οι Έλληνες, κύριε Σουλτς;», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Bild όπου παραχώρησε συνέντευξη ο Σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στις Βρυξέλλες.

Ο Σοσιαλδημοκράτης Σουλτς διαμηνύει στους Έλληνες ότι σε περίπτωση που η Αθήνα αποσύρει τις ήδη συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις, δεν θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές στην Ευρώπη. Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ο "herr" Σουλτς επισημαίνει ότι η υπομονή μας δεν είναι απεριόριστη. «Αυτό το έχει καταστήσει σαφές η ΕΕ στην ελληνική κυβέρνηση», τονίζει ο επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου.

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας ξεκινάει το επίμαχο άρθρο υπενθυμίζοντας στους αναγνώστες της ότι, σήμερα η Ελλάδα κλείνει πέντε χρόνια από την ημέρα που ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.

«Ναι μεν υπάρχει πρόοδος, όμως μέχρι στιγμής δεν είναι επαρκής. Από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου όπως και του Α. Σαμαρά, η Ελλάδα ξεκίνησε μία νέα πορεία από την οποία έχουν υπάρξει θετικές εξελίξεις ενώ έχει επιτευχθεί και πρόοδος», ανέφερε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός εκφράζοντας την προσδοκία του η Αθήνα να παραμείνει στην ευρωζώνη.

«Η Ευρώπη θα κάνει τα πάντα ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και περιμένω να κάνει και η Ελλάδα το ίδιο. Έχω την εντύπωση ότι ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη συνειδητοποιήσει ότι αυτός είναι ο καλύτερος δρόμος για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη», υπογράμμισε ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θεωρεί ότι δεν είναι απαραίτητο για τη χώρα μας ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο: «Προς το παρόν βρισκόμαστε στα μισά του δεύτερου πακέτου διάσωσης. Αυτή η διαδικασία πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί και στη συνέχεια θα δούμε που βρισκόμαστε. Θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε για περαιτέρω βήματα, όταν η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές», τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Εκνευρίζομαι αρκετά συχνά με αυτή την κυβέρνηση, αλλά παρ’ όλα αυτά πρέπει να παραμείνουμε δίκαιοι. Έχουν αναλάβει την εξουσία εδώ και σχεδόν τρεις μήνες και κληρονόμησαν ένα βουνό προβλήματα, όπως καμία άλλη κυβέρνηση πριν από αυτούς. Φυσικά έχουν κάνει και λάθη, αλλά αυτά τα κάνει κάθε κυβέρνηση που μόλις έχει αναλάβει τα καθήκοντά της». επεσήμανε ο Σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news