facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Με διακοπή κινδυνεύουν εκατοντάδες έργα του ΕΣΠΑ

Με διακοπή κινδυνεύουν εκατοντάδες έργα του ΕΣΠΑ, καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος δεν εκτελεί πληρωμές στους αναδόχους παρά το γεγονός ότι αυτές έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομίας.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Σύνδεσμο Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών, ο οποίος εκπροσωπεί περίπου 900 μικρομεσαίες εργοληπτικές εταιρείες, οι τεχνικές επιχειρήσεις σύντομα θα υποχρεωθούν να διαλύσουν τις συμβάσεις που διέπουν τα έργα αυτά με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος επιστροφής κονδυλίων στα ευρωπαϊκά ταμεία, δεδομένου ότι τα έργα υπάγονται στο προηγούμενο ΕΣΠΑ και πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους.

Οι εργοληπτικές επιχειρήσεις επικαλούνται απόφαση του υπουργού οικονομίας, με ημερομηνία 24 Μαρτίου που αφορά σε πληρωμές ύψους 262 εκατομμυρίων ευρώ για 59 έργα που υπάγονται στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, και η οποία ουδέποτε εκτελέστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος. Υποστηρίζουν ότι υπάρχουν κι αρκετές άλλες αποφάσεις για κατανομή χρημάτων σε αναδόχους που δεν έχουν εκτελεστεί.

Μεταξύ των 59 έργων περιλαμβάνονται έργα της Εγνατίας Οδού, επαρχιακά οδικά έργα, έργα σε λιμάνια και σχολεία, ενώ τα έργα που ενδέχεται να μείνουν ημιτελή είναι συνολικά περισσότερα από 100.

Πολλές εργοληπτικές εταιρείες μάλιστα βρίσκονται σε ασφυκτική οικονομική κατάσταση και υποστηρίζουν ότι εαν η Τράπεζα της Ελλάδος συνεχίσει να μην καταβάλει τα εγκεκριμένα ποσά, τότε θα είναι αδύνατη η καταβολή μισθού και δώρου του Πάσχα στους εργαζόμενούς τους.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news