facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Υποψήφια για το χρίσμα η Χίλαρι: Οι Αμερικανοί έχουν ανάγκη έναν αγωνιστή

Η Χίλαρι Κλίντον επισημοποίησε χθες με βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα hillaryclinton.com την υποψηφιότητά της, για δεύτερη φορά, για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2016.

"Είμαι υποψήφια για την προεδρία", δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον, πρώην Πρώτη Κυρία, γερουσιαστής και υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαιώνοντας μία εδώ και μήνες αναμενόμενη υποψηφιότητα.

Προς το παρόν, είναι η μόνη υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και κυριαρχεί στις δημοσκοπήσεις. "Οι απλοί Αμερικανοί έχουν ανάγκη από έναν αγωνιστή. Θέλω να είμαι αυτή η αγωνίστρια. Ξεκινάω εκστρατεία για να κερδίσω τις ψήφους σας", δήλωσε η 67χρονη Χίλαρι Κλίντον.

Οι προκριματικές εκλογές θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2016 στην Αϊόβα και το Νιού Χαμσάιρ. Οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν το Νοέμβριο του 2016. Η Κλίντον έχει εξασφαλίσει τη συμμαχία και τη φιλία του πρώην πολιτικού της αντιπάλου στις προκριματικές του 2008, του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δήλωσε χθες ότι "θα είναι μία εξαιρετική πρόεδρος".

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για το χρίσμα δεν έχει κρύψει ο γόνος αμερικανικής πολιτικής δυναστείας, Τζεμπ Μπους, πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, που δεν έχει κάνει επίσημη ανακοίνωση. Ωστόσο, λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση της Χίλαρι Κλίντον ανήρτησε στο Twitter βίντεο στο οποίο υπόσχεται ότι θα προχωρήσει σε προτάσεις "τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες"

Η Χίλαρι Κλίντον πρόκειται να επισκεφθεί την—στρατηγικής σημασίας στις εσωκομματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος—πολιτεία Άιοβα αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, κάνοντας τις πρώτες της εμφανίσεις μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για το χρίσμα των Δημοκρατικών ώστε να είναι υποψήφια πρόεδρος το 2016.

Η Κλίντον, θα πάρει μέρος σε μια συζήτηση με φοιτητές και εκπαιδευτικούς σε ένα κολέγιο στο Μοντιτσέλο, στην Άιοβα, την Τρίτη και κατόπιν θα συναντηθεί με ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων στο Νόργουοκ, στην ίδια πολιτεία, κάνοντας, σύμφωνα με την εκστρατεία της, “συζητήσεις με καθημερινούς πολίτες της Άιοβα”.

Στην Άιοβα θα ξεκινήσει η εσωκομματική διαδικασία, στις αρχές του 2016. Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2016.



Υπέρ της υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλίντον ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας καλωσόρισε την ανακοίνωση της Χίλαρι Κλίντον ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος προκειμένου να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016 στις ΗΠΑ, σημειώνοντας πως έχει δείξει ότι είναι μια σθεναρή εταίρος της Ευρώπης.

Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Bild χθες Κυριακή, πριν η Κλίντον γνωστοποιήσει επίσημα τις προθέσεις της, ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ της ευχήθηκε επιτυχία.

“Η Χίλαρι Κλίντον... όχι μόνο έχει δείξει ότι είναι μια αξιόπιστη εταίρος για την Ευρώπη και φίλη της Γερμανίας, αλλά έχει επίσης αποδείξει ότι έχει σίγουρα ένστικτα στις διεθνείς κρίσεις—από το Αφγανιστάν ως την Μέση Ανατολή”, έγραψε ο Σταϊνμάιερ.

Επισήμανε ακόμη πως η Κλίντον γνωρίζει και αντιλαμβάνεται τον ευρωπαϊκό τρόπο σκέψης και ότι σε ταραγμένους καιρούς είναι σημαντικό η Ευρώπη να έχει έναν εταίρο στην ηγεσία των ΗΠΑ που δεν έχει ιδεολογικές προκαταλήψεις.

Η Κλίντον “κατέχει την τέχνη της πολιτικής όσο ελάχιστοι άλλοι. Πάνω απ' όλα, στις διεθνείς υποθέσεις”, πρόσθεσε ο Σταϊνμάιερ, μέλος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), που βρίσκονται κοντά στους Δημοκρατικούς.

Ο Σταϊνμάιερ ανέφερε στο άρθρο του ότι γνώρισε την Κλίντον κατά την πρώτη του θητεία στο υπουργείο Εξωτερικών και την “εκτίμησε”, τόσο ως έναν “ευφυή συνομιλητή”, όσο και ως “μια πολιτικό η οποία μπορεί να ακούσει”.

Πάντως παρά το γεγονός ότι ο Σταϊνμάιερ είναι ΥΠΕΞ της Γερμανίας, με τις απόψεις του είναι κάθε άλλο παρά βέβαιο ότι συμφωνεί η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ο Ρούμπιο

Στο μεταξύ, ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος το 2016, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 43χρονος κουβανικής καταγωγής γερουσιαστής της Φλόριντα αναμένεται να επισημοποιήσει την υποψηφιότητά του αργότερα σήμερα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μαϊάμι.

Σύμφωνα με τους New York Times, το CNN και τη Washington Post, ο Μάρκο Ρούμπιο επιβεβαίωσε σε υποστηρικτές του ότι θα συμμετάσχει στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Ομπάμα: Η Χίλαρι Κλίντον θα ήταν μια έξοχη πρόεδρος

Η Χίλαρι Κλίντον θα γινόταν μια “έξοχη πρόεδρος” των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δήλωσε ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στον Παναμά όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο της Αμερικής, καθώς σήμερα Κυριακή η Κλίντον αναμένεται να ανακοινώσει την πρόθεσή της να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών προκειμένου να είναι υποψήφια για τον Λευκό Οίκο το 2016.

“Ήταν μια δεινή υποψήφια το 2008, υπήρξε σπουδαία σύμμαχός μου στις προεδρικές εκλογές, ήταν μια εξαίρετη υπουργός Εξωτερικών, είναι φίλη μου. Νομίζω ότι θα ήταν μια έξοχη πρόεδρος”, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news