facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Καταγγελίες Λαφαζάνη για την «Ελληνικός Χρυσός»

Επιστολές που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» απέστειλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην Ελληνικός Χρυσός, ζητώντας από την εταιρεία τη συμμόρφωσή της προς τις υποδείξεις του υπουργείου.

Το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει εντοπίσει ελλέιψεις στις τεχνικές μελέτες μονάδων για την κατασκευή των μονάδων Μεταλλουργίας και Εμπλουτισμού στο Μαντέμ Λάκκο.

Επίσης, κάνει λόγο για κενά και προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων, την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και το περιβάλλον.

Το υπουργείο καλεί σε συμμόρφωση την εταιρεία, πριν επιβληθούν τα δέοντα.

Σύμφωνα με την Ελληνικός Χρυσός, στην περιοχή του Μαντέμ Λάκκου θα δημιουργηθεί το μεταλλευτικό κέντρο της Ελληνικός Χρυσός, που θα περιλαμβάνει το νέο εργοστάσιο εμπλουτισμού και τη μεταλλουργία χαλκού χρυσού και αργύρου που θα ξεκινήσει από το 2020.

Στην πλήρη ανάπτυξη του επενδυτικού σχεδίου, στο εργοστάσιο εμπλουτισμού του Μαντέμ Λάκκου θα μεταφέρονται για κατεργασία τα μεταλλεύματα από την Ολυμπιάδα και το Μεταλλείο Μαύρων Πετρών.

Στη μεταλλουργία χαλκού χρυσού και αργύρου θα γίνεται η παράλληλη επεξεργασία των τριών μεταλλευμάτων από τις Σκουριές, την Ολυμπιάδα και το Στρατώνι.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news