facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ν.Δ: Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΠΝΠ

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η ΝΔ για την επιλογή της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει ως πολιτικό «όπλο» τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, υπήρξαν η αιχμή του δόρατος της προπαγάνδας που σταθερά εκτόξευε την κατηγορία ότι «η χώρα κυβερνάται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», μιλώντας για «χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα».
 Σύμφωνα με τη ΝΔ, αν και οι περισσότερες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (αν εξαιρέσουμε αυτές που σχετίζονταν με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας) ήσαν ευεργετικές για τον λαό, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε ούτε μία «για λόγους αρχής», ενώ επικρίνει την κίνησή της να καλύψει την «κενή περιεχομένου» πολιτική της, όπως την ονομάζει, δεσμεύοντας όλα τα ταμειακά διαθέσιμα από τους δημόσιους φορείς και τους Ο.Τ.Α., παραβιάζοντας, με αυτόν τον τρόπο, κατάφωρα το Σύνταγμα.
 Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει με ενημερωτικό της σημείωμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε τις Π.Ν.Π. σε εργαλείο της προπαγάνδας του, με αποτέλεσμα να απαξιώσει τον κοινοβουλευτισμό παρά το γεγονός ότι όλες οι ΠΝΠ συζητήθηκαν επί πολλές ώρες στη Βουλή.
 «Είτε επρόκειτο για την καταβολή των χρημάτων για την μεταφορά των μαθητών, είτε επρόκειτο για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, είτε για τον εξαιρετικά αναγκαίο οικονομικό έλεγχο των ΟΤΑ, είτε για τα μέτρα επιτάχυνσης της απορρόφησης του ΕΣΠΑ με μείωση υπογραφών και περιορισμό γραφειοκρατίας, είτε για νομοτεχνικές βελτιώσεις για να σταθεί δυνατόν να πληρωθούν υπερωρίες σε εργαζόμενους, είτε για συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και εθελούσιες συνταξιοδοτήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε συστηματικά όχι» αναφέρει η ΝΔ.
Επίσης, υπενθυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε όχι και για την ΠΝΠ σχετικά με την εξαίρεση του ερευνητικού προσωπικού των ΝΠΙΔ από το ενιαίο μισθολόγιο, ώστε να μην μειωθούν κι’ άλλο οι μισθοί τους, για τη νομοτεχνική βελτίωση για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στους αποφοίτους κολλεγίων, τη ρύθμιση ώστε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας να δίδονται εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικά μέσα, τη συνέχιση της λειτουργίας του Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου, τις προϋποθέσεις ιδιότητας Ενεργειακού Επιθεωρητή, παράταση πινάκων επιτυχόντων δικαστικών υπαλλήλων και ειρηνοδικών και άλλα τέτοια.
 Ακόμη η ΝΔ υπενθυμίζει ότι όχι ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και στην ΠΝΠ για την έκπτωση 10% στο πρόστιμο τακτοποίησης αυθαιρέτου σε όσους θα κατέβαλαν το 30% του προστίμου, καθώς και στην ΠΝΠ για την μεταβίβαση αυθαιρέτου χωρίς να είναι απαραίτητη η εξόφληση του συνόλου του προστίμου, αλλά μόνο το 30%, στην ΠΝΠ με την οποία καθορίστηκαν και οι εξαιρέσεις από τις μειώσεις συντάξεων για τους αναπήρους και σε αυτήν που επέτρεπε στους εργαζόμενους του «Ερρίκος Ντυνάν» να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και στο Ίδρυμα να λάβει ασφαλιστική ενημερότητα.
 Σχετικά με το επίμαχο θέμα της ΠΝΠ για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης, η ΝΔ υπογραμμίζει ότι η Κυβέρνηση προχωρά, για 2η φορά, σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), μέσα σε διάστημα ενός μήνα.
 «Οι πολίτες παρακολουθούν, για πολλοστή φορά, την Κυβέρνηση να ψεύδεται και να ακυρώνει όσα έλεγε προεκλογικά, μέσα σε διάστημα τριών μηνών» σημειώνει η ΝΔ και συμπληρώνει: «Τα στελέχη της Κυβέρνησης ξεχνούν, για ακόμη μια φορά, τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών».
 Παράλληλα αναφέρει ότι οι άνθρωποι αυτοί, ως Αντιπολίτευση, κατήγγειλαν την προηγούμενη Κυβέρνηση για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που εισήγαγε στη Βουλή, χαρακτηρίζοντάς τις «πράξεις που συρρικνώνουν τη Δημοκρατία» και σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι, ως Κυβέρνηση αυτή τη φορά, νομοθετούν με αυτές,  βαπτίζοντάς τις «πράξεις πατριωτικής ευθύνης».
 Στη συνέχεια η ΝΔ αναφέρει παλαιότερες χαρακτηριστικές φράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΠΝΠ.
 Ενδεικτικά:

* «Δε θα γίνονται δεκτές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτή η Βουλή θα εφαρμόσει τις αρχές της καλής νομοθέτησης»  (Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην πρώτη της ομιλία ως Πρόεδρος της Βουλής (06.02.2015)
* «Κάποτε είχαν τα βασιλικά διατάγματα. Σήμερα έχουν τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου». (δήλωση Αλέξη Τσίπρα -11/06/13)

 Προχωρούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, λες και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου και σε κατάσταση πολιορκίας». συνέντευξη τύπου Αλέξη Τσίπρα (19.11.2012)

Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου συρρικνώνουν τη Δημοκρατία».
Αλέξης Τσίπρας (5.12.2012)

 H κυβέρνηση με τη μέθοδο των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου επιδιώκει να υποκαταστήσει το Σύνταγμα και να παραγκωνίσει τη Βουλή». Μανώλης Γλέζος σε συνεδρίαση της Βουλής (19.11.2013)

*«Από τον Αύγουστο και μέχρι τώρα έχουμε 9 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.Εάν έχουμε τέτοιο τρόπο διακυβέρνησης, παρακάμπτεται το κοινοβούλιοακυρώνεται κάθε ίχνος κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας». (Δημήτρης Στρατούλης στον Real Fm (19.11.2012)
 *«Δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης αυτή η «ξεφτίλα» να νομοθετούν κυβερνήσεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου». (Δημήτρης Παπαδημούλης στο ΣΚΑΙ   (10.04.2013)

 *«Η παραβίαση, η κατάργηση, η κατάλυση της Δημοκρατίας δεν συντελούνται μόνο με τανκς αλλά και με τις αντισυνταγματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου». Ζωή Κωνσταντοπούλου στην "Εφημερίδα των Συντακτών" (13 .11. 2013)

*«Χουντικής έμπνευσης οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου»
Νίκoς Βούτσης,  στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (11.12. 2012)

Η ΝΔ επιλέγει να θυμίζει τι λένε σήμερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενδεικτικά:

Η ΠΝΠ πρέπει να γίνεται με φειδώ και χωρίς να θίγει δικαιώματα του λαού….  Υπάρχουν πράξεις πατριωτισμού που πρέπει να τις βλέπεις». Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δ. Στρατούλης, (21.04.2015)
*«Εθνική ανάγκη τις επιβάλλει». (ενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ. Ρωμανιάς,  (21.04.2015)

Επίσης, αναφέρουν τι σημειώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα σε ένα σημείο της Πολιτικής Απόφασης του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ (11/7/2013) -(http://www.syriza.gr/page/politikes-apofaseis-synedriwn.html#.VTZReE0cTcs)
«Τους τελευταίους μήνες έχουν εκδοθεί δεκάδες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που συνιστούν ευθεία βολή κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος, καθώς με αυτές καταστρατηγείται η αρχή της ίσης πολιτικής αντιμετώπισης και εξουδετερώνεται ο πολιτικός έλεγχος, δηλαδή η ευθύνη των κυβερνώντων απέναντι στη λαϊκή βούληση».
tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news