facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Η κατάσταση με την Ελλάδα μπορεί να απομονωθεί

Την άποψη ότι η κατάσταση στην Ελλάδα μπορεί να απομονωθεί διατύπωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε δηλώσεις του στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf.

Όπως είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του από την Ουάσινγκτον «η Ελλάδα αντιπροσωπεύσει "μόνο" το 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας» συμπληρώνοντας ότι ο χρόνος πιέζει την Αθήνα. Το ίδιο το ευρώ πιέζεται λιγότερο από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια».

Σε ερώτηση για το αν η Ευρωζώνη μπορεί να αντιμετωπίσει μια ελληνική χρεοκοπία ο Ντάισελμπλουμ τονίζει ότι η μπάλα είναι στα χέρια των Ελλήνων. «Όσον αφορά το περιεχόμενο είμαστε ακόμα μακριά. Ότι είναι μια δύσκολη διαδικασία το παραδέχονται όλοι. Χάθηκε αρκετός χρόνος, όπως για παράδειγμα όταν η νέα ελληνική κυβέρνηση θέλησε να αλλάξει το όνομα της τρόικας».

Όσον αφορά την ύπαρξη ή μη τελεσιγράφου «υπάρχει μια ντε φάκτο ημερομηνία λύσης γιατί σε κάποιο σημείο τα χρήματα θα τελειώσουν για την Ελλάδα. Σε κάποιο σημείο τα χρήματα που θα έχουν αντληθεί από τις τράπεζες θα είναι πολλά. Και σε κάποιο σημείο δεν θα είναι δυνατή η αναχρηματοδότηση. Η συμφωνία έχει παραταθεί για τέσσερις μήνες, οπότε υπάρχει το τέλος Ιουνίου».

Ο Ντάισελμπλουμ αναφέρεται και στη συμφωνία Αθήνας-Μόσχας για τους αγωγούς φυσικού αερίου λέγοντας ότι «δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ωφεληθούν μακροπρόθεσμα με το να αναζητούν λύσεις εκτός της Ευρώπης. Το μέλλον τους είναι στην Ευρώπη».

«Είναι σημαντικό να συνεχιστεί η προσπάθεια μέχρι να υπάρξει ένα αποδεκτό πακέτο. Δεν έχει σημασία για μένα τι μέτρα θα περιλαμβάνει το πακέτο αρκεί στο τέλος να υπάρχει ισοσκελισμένος προϋπολογισμός» προσθέτει.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news