facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Στην εξαίρεση των ανταποδοτικών τελών από την ΠΝΠ εμμένει η ΚΕΔΕ

Στην εξαίρεση -και νομοθετικά- των πόρων που έχει ζητήσει να μην συμπεριληφθούν στα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων που θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος εμμένει η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με απόφαση που έλαβε σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της.

Οι δήμαρχοι επίσης ζητούν να διασαφηνιστεί ο μηχανισμός, με τον οποίο θα γίνεται η διαχείριση των χρημάτων των δήμων μέσω της Τράπεζα της Ελλάδος, εφόσον αυτά κατατεθούν.

Συγκεκριμένα, η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει την εξαίρεση των ανταποδοτικών τελών από τα χρήματα που θα μεταφερθούν σε λογαριασμό της ΤτΕ.

Μέχρι τη νομοθετική ρύθμιση για την εξαίρεση παραμένει η αρχική της απόφαση για μη υλοποίηση της ΠΝΠ που ψήφισε την περασμένη Παρασκευή η Ολομέλεια της Βουλής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΔΕ αναφέρεται: «Το ΔΣ της ΚΕΔΕ δηλώνει τη στήριξή του στην εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια, με προϋπόθεση την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και την ευρωζώνη, ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.'Οχι' στη μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων από την ΚΕΔΕ έως τακτοποιηθούν νομοθετικά οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Στις 7 Μαΐου, στο τακτικό συνέδριο, θα αποφασιστεί εάν αλλάξει η θέση των Δήμων».

Στην ανακοίνωση επίσης τονίζεται ότι η ΚΕΔΕ «κρίνει θεσμικά απαράδεκτη την πρακτική της επιβολής των απόψεων της Κεντρικής Εξουσίας στην Αυτοδιοίκηση, μέσα από την ψήφιση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου».

Επίσης, ξεκαθαρίζουν ότι αναμένουν άμεσα να προχωρήσει η νομοθετική τακτοποίηση των ζητημάτων που τέθηκαν στον πρωθυπουργό, όπως μεταξύ άλλων η εξαίρεση των ανταποδοτικών τελών από τις προβλέψεις του Νόμου, η εξαίρεση των προϋπολογισμών των Δήμων που έχουν οικονομικές δεσμεύσεις, η ανάληψη από το Δημόσιο της ευθύνης να καλύψει νομικά ζητήματα που αφορούν πληρωμή από ρήτρες ή ευθύνες Δήμων και Δημάρχων, να διασαφηνιστεί ο μηχανισμός με τον οποίο θα γίνεται η διαχείριση των χρημάτων μας μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος, εφόσον αυτά κατατεθούν, να εξασφαλιστεί η άμεση ταμειακή διαχείριση όπως γίνεται σήμερα από τις εμπορικές τράπεζες, να εξαιρεθούν τα διαθέσιμα που είναι στις συνεταιριστικές τράπεζες.

Σημειώνουν ακόμη ότι κρίνουν ως θετική τη δέσμευση του πρωθυπουργού πως η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου θα είναι ολιγόμηνη και θα μετατραπεί σε προαιρετική κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Εάν δεν ολοκληρωθούν οι εν λόγω νομοθετικές ρυθμίσεις για την αποδέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων θα αποφασίσουμε για την τελική μας στάση στις 7 Μαΐου, στο συνέδριό μας, από το σύνολο της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, στο κυρίαρχο όργανό μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news