facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ο Ολάντ καλεί «τους Ευρωπαίους και όχι μόνο» να πάρουν μέτρα

Να λάβουν μέτρα για να προληφθούν οι πολύνεκρες τραγωδίες με πρόσφυγες στην Μεσόγειο καλεί «τους Ευρωπαίους και όχι μόνον» ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πέμπτης δεν μπορεί να είναι απλώς ένα συνηθισμένο συμβούλιο όπου λαμβάνουμε συνηθισμένες αποφάσεις. Θα πρέπει να προχωρήσουμε πολύ πιο μακριά [...] Και καλώ τώρα όλους τους Ευρωπαίους, και όχι μόνον αυτούς, να ρυθμίσουν τα θέματα αυτά τα οποία έχουν γίνει αφόρητα σε ανθρωπιστικό επίπεδο και αφόρητα σε πολιτικό επίπεδο», σημείωσε.

Σύμφωνα με το γάλλο πρόεδρο, χρειάζονται «περισσότερα πλοία, περισσότερη επίβλεψη, αλλά ούτε αυτό αρκεί». Θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουμε «τις ίδιες τις αιτίες που προκαλούν τα δράματα αυτά», σημείωσε. Ο Ολάντ ανφέρθηκε σε «ένα κράτος, την Λιβύη, το οποίο δεν είναι πλέον ένα κράτος και ως εκ τούτου δεν ελέγχει τίποτε».

«Υπάρχουν επίσης χώρες που είναι εγκαταλειμμένες. Σκέφτομαι την Ερυθραία, με τους πρόσφυγες, οι οποίοι είναι όλο και περισσότεροι. Σκέφτομαι επίσης αυτό που συνέβη στο Σαχέλ», όπου ο γαλλικός στρατός πολλαπλασίασε τις επιχειρήσεις του κατά των τζιχαντιστών, συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Και έπειτα πρέπει να αγωνιστούμε κατά της τρομοκρατίας. Επειδή θα πρέπει να ξέρουμε ότι αυτοί που κάνουν την διακίνηση, που βάζουν ανθρώπους σε σαπιοκάραβα, σκάφη που έχουν φτιαχτεί για να χαθούν στην θάλασσα [...] είναι τρομοκράτες», πρόσθεσε ο Ολάντ.

«Αγωνιζόμενοι κατά των διακινητών αγωνιζόμαστε κατά της τρομοκρατίας και αγωνιζόμενοι κατά της τρομοκρατίας, αγωνιζόμαστε κατά των διακινητών. Επειδή αυτοί βγάζουν χρήματα από την δυστυχία του κόσμου, από την απελπισία, από τον θάνατο», υπογράμμισε.

Το ναυάγιο που σημειώθηκε την Κυριακή στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης στοίχισε την ζωή σε 800 ανθρώπους, ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα από την Κατάνη της Ιταλίας εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες UNHCR και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση ενός ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης για να δοθεί μια απάντηση στο δράμα με τους πρόσφυγες στην Μεσόγειο.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news