facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Έρχεται απόφαση - βόμβα από το ΣτΕ για τις συντάξεις;

Έτοιμη να εκδώσει απόφαση που θα κρίνει αντισυνταγματικές τις μειώσεις που επιβλήθηκαν από το 2012 σε κύριες και επικουρικές συντάξεις φέρεται να είναι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής".

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες για την έκβαση της πιλοτικής δίκης -όπου οι απόψεις της πλειοψηφίας των συμβούλων Επικρατείας τάσσονται υπέρ της αντισυνταγματικότητας- οι συνταξιούχοι θα δουν τις αποδοχές τους να επιστρέφουν στα προ του 2012 επίπεδα, ενώ όσοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη θα δικαιωθούν και αναδρομικά.

Ειδικότερα, αναδρομική θα είναι η δικαίωση για τους 15 συνταξιούχους οι προσφυγές των οποίων αποτελούν το αντικείμενο της πιλοτικής δίκης, αλλά και για όσους έχουν προσφύγει σε διοικητικά δικαστήρια και περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ που θα δημιουργήσει δεδικασμένο.

Υπενθυμίζεται ότι ο επίμαχος νόμος 4093/2012 προέβλεπε περικοπές συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ από 5% έως 15%, κατάργηση Δώρων και επιδόματος αδείας.

Αν η απόφαση που θα εκδοθεί επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, τότε τα ασφαλιστικά ταμεία θα επιβαρυνθούν κατά 2,8 δισ. ευρώ ετησίως, όσο προβλεπόταν να είναι το όφελος από τις περικοπές που είχαν επιβληθεί. Από το υπουργείο Οικονομικών δήλωναν, κατά την πάγια τακτική, ότι αναμένουν να δουν την όποια απόφαση προκειμένου να τοποθετηθούν.

megatv

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news