facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Αξιωματούχος της ΕΕ: Η Αθήνα να «ελαττώσει τις κόκκινες γραμμές» της

Τις οδούς που θα επιτρέψουν την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής πλευράς θα αναζητήσουν το πρωί της Παρασκευής οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα συνεδριάσουν στη Ρίγα της Λετονίας.

Σε γενικές γραμμές κοινή είναι η εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές το τελευταίο διάστημα εξελίσσονται ταχύτερα και αποτελεσματικότερα σε σχέση με το παρελθόν, πλην όμως οι πάντες συμφωνούν ότι πολλά μένουν ακόμη να συμφωνηθούν.

Κοινοτικές πηγές θεωρούν ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει κατά κάποιο τρόπο να «μετριάσει τις απαιτήσεις της» και να «ελαττώσει τις κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει, ενώ ελληνικές διπλωματικές πηγές εκτιμούν πως οι εκπρόσωποι της Ευρωζώνης δεν δείχνουν πνεύμα ευελιξίας και ελαστικότητας, κυρίως σε ότι αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους και την ελευθέρωση των αγορών, τόσο των αγαθών όσο και της εργασίας.

Όπως ανέφερε ανώτατος παράγοντας της Ευρωζώνης, οι «18» θα προσπαθήσουν στη Ρίγα να έλθουν σε συμφωνία με την ελληνική πλευρά για τη δημιουργία ενός είδους «οδικού χάρτη» βάσει του οποίου θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες η Ελλάδα ούτως ώστε ως το ερχόμενο Eurogroup, της 11ης Μαΐου, να έχει συμφωνηθεί μια «κρίσιμη μάζα» μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψει την εκταμίευση των δανείων που η Αθήνα έχει λαμβάνειν.

Ωστόσο, ο ίδιος παράγοντας υπογράμμιζε ότι όπως έχει πολλάκις αποδειχτεί οι ημερομηνίες - σταθμοί δεν έχουν ως σήμερα διευκολύνει τα πράγματα και συνεπώς καλόν θα ήταν να αποφεύγονται.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news