facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ντεϊσελμπλούμ: «Τα λεφτά της Ελλάδας τελειώνουν» - Γιούνκερ: «Η Αθήνα να κάνει επειγόντως περισσότερα»

«Τα λεφτά της Ελλάδας τελειώνουν» προειδοποίησε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ.

Σε μια ασυνήθιστη αναφορά του στο ενδεχόμενο ενός Grexit, ο κ. Ντεϊσελμπλούμ τόνισε ότι «η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα οδηγήσει σε επικίνδυνη αστάθεια για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Παρόλα αυτά, προειδοποίησε ότι «η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να τηρήσει τις συμφωνίες της αν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη», προσθέτοντας όμως ότι «το Grexit δεν αποτελεί επιλογή».

«Αναμένω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία με την Ελλάδα μέσα στις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, όπως μετέδωσε το Reuters.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε την Ελλάδα να εντείνει τις προσπάθειές της για να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές της, προειδοποιώντας ότι οι συνομιλίες δεν έχουν φθάσει στο στάδιο που απαιτείται για να υπάρξει μια θετική κατάληξη.

«Δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι με την έως τώρα πορεία των συνομιλιών. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για μεγαλύτερες προσπάθειες από την ελληνική πλευρά, έτσι ώστε να λήξει αυτό το θέμα προς το αμοιβαίο συμφέρον μας» είπε ο Γιούνκερ μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Βιέννη.

«Η ένταση των συνομιλιών έχει αυξηθεί τις τελευταίες τέσσερις-πέντε ημέρες, αλλά δεν είναι ακόμη στο σημείο που απαιτείται για να υπάρξει γρήγορη κατάληξη», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Στη συνέχεια δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει μια ανθρωπιστική κρίση, την οποία πρέπει κανείς να αντιμετωπίσει, έτσι είναι εκτός συζήτησης να την εγκαταλείψουμε. Είναι επίσης εκτός συζήτησης να στηριχθεί η Ελλάδα με οποιοδήποτε τίμημα», πρόσθεσε.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news