facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Ακλόνητη η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ

Την ανάγκη στροφής των Ελλήνων στην ουσιαστική - αντί της επιδοματικής - επιχειρηματικότητας έδωσε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

"Διαχρονικά, το μοναδικό ακλόνητο και σαφές πλαίσιο, στο οποίο πρέπει να κινηθούμε και τώρα, είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη", διεμήνυσε.

"Είναι μια μεγάλη παρηγοριά ότι αυτή την αντίληψη (της συμμετοχής στην ΕΕ) δεν την μοιράζονται μόνο οι προνομιούχοι, η ελίτ.

Το ευρωβαρόμετρο δείχνει ότι γύρω στο 70% του ελληνικού λαού πιστεύει ότι αυτό είναι το σημείο αναφοράς.

Πιστεύω λοιπόν ότι αυτή τη σχέση με την ΕΕ θα πρέπει να τη δούμε ως μια σχέση συνιδιοκτησίας, όχι ως σχέση επιβολής, είναι μια σχέση στην οποία είμαστε συνοικοπεδούχοι, συνιδιοκτήτες.

Δεν μας επιβάλλεται, γιατί είμαστε κι εμείς κομμάτι της", τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση του επετειακού λευκώματος για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ο κ. Σχοινάς σημείωσε:

"Ο ιδιωτικός τομέας μεγαλουργεί στην εξωστρέφεια και ζαρώνει στην προστασία.

Μόνο η εξωστρέφεια, η απελευθέρωση και το γκρέμισμα αγορών ανούσιων, εμποδίων ρυθμιστικών και άλλων, απελευθερώνει τις δυνάμεις.

Όσοι πίστευαν ότι η προστασία στην ιδιωτική δραστηριότητα προκύπτει από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, κάποια στιγμή είδαν ότι δεν είναι αρκετό.

Αυτή λοιπόν τη λογική, ότι χρειαζόμαστε ρυθμιστικά πλαίσια ή μια επιδοματική λογική για να προκόψουμε, πιστεύω ότι σιγά σιγά την αφήνουμε πίσω μας.

Η μόνη λογική για να προκόψουμε είναι αυτή των ανοιχτών συνόρων και επιλογών και της ανάληψης επιχειρηματικού ρίσκου.

Και το ΕΣΠΑ 2014-2020, που η Ε.Ε. θέτει στη διάθεση της χώρας μας για τα επόμενα πέντε χρόνια, συνολικού ύψους 20 δισ. ευρώ, ακριβώς αυτή τη λογική προαγάγει".

enikonomia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news