facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Bild: Ο άθεος Τσίπρας ικετεύει τώρα την εκκλησία

«Στη μάχη ενάντια στη χρεοκοπία και τα ευρωπαϊκά μέτρα λιτότητας η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από το ΔΝΤ να καθυστερήσει την αποπληρωμή δόσης. Στη συνέχεια ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Όλα όμως ήταν μάταια!», αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής Bild η οποία προχωρά σε αυστηρή κριτική προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την εξέλιξη των σχέσεων με την εκκλησία.

Η εφημερίδα σχολιάζει τις αναφορές του Ιερώνυμου για διάθεση της εκκλησιαστικής περιουσίας στην ελληνική κυβέρνηση. «Μετά από όλα αυτά είναι η ώρα να στραφούν στην Εκκλησία»
συνεχίζει η Bild. «Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες σωτηρίας χωρίς περαιτέρω μεταρρυθμίσεις. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ένας δηλωμένος άθεος, τώρα υπολογίζει στην ορθόδοξη εκκλησία για να μείνει φερέγγυος», προσθέτει η εφημερίδα η οποία σχολιάζει τη επιστολή Τσίπρα στον Ιερώνυμο και τη φράση "Πρωτοβουλίες σαν τη δική Σας μπορούν να δώσουν πραγματικές ανάσες...".

Η Bild σημειώνει πως η ελληνική εκκλησία έχει στην περιουσία της χιλιάδες στρέμματα γης, δάση, παραλίες, πολυτελή ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα και κάνει λόγο για πλούτο που δεν έχει υπολογιστεί ενώ σχολιάζει και το γεγονός πως τα 2,5 εκατ. φόρων που αποδίδει είναι σχετικά μικρό ποσό συγκριτικά με το σύνολο της περιουσίας.

«Κατά τη διάρκεια της κρίσης, όμως, η Εκκλησία βοηθά σε μεγάλο βαθμό ανθρώπους που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι. Στην Αθήνα καθημερινά 10. 000 άνδρες και γυναίκες έχουν φαγητό από την εκκλησία. Το αν η Εκκλησία τελικά βοηθήσει με άμεση χρηματοδότηση την κυβέρνση ,είναι ένα θέμα που ακόμη παραμένει ανοιχτό» σημειώνει η εφημερίδα.

lifo

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news