facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Το παρασκήνιο της ενημέρωσης Καμμένου για την προμήθεια των 500 εκατ. δολαρίων από «Τα ΝΕΑ»

Στις απέλπιδες προσπάθειες του υπουργού Άμυνας να ενημερώσει τους βουλευτές στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, αναφορικά με τα 500 εκατ. στη Lockheed Martin, αφιερώνει μέρος της στήλης του ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος, η... σινεφίλ διάσταση που προσπάθησε να δώσει ο πρόεδρος Πάνος (Καμμένος), επιμένοντας να προβάλει στους βουλευτές ταινία που θα υποστηρίζει την αναγκαιότητα της «δουλίτσας», δεν βρήκε ανταπόκριση.

Το ίδιο συνέβη και με την απόπειρα του Αρχηγού του ΓΕΝ να πείσει για την αναγκαιότητα της αναπαλαίωσης των (σχεδόν)... πενηντάχρονων αεροπλάνων, η οποία απέβη άκαρπη.

«Και... σινεφίλ διάσταση είχε η προχθεσινή ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής από τον πρόεδρο Πάνο, στο Πεντάγωνο. Όπως εγκύρως ενημερώθηκα ο πρόεδρος Πάνος (Καμμένος), ο οποίος προφανώς καίγεται να πείσει κόσμο ότι η με απευθείας ανάθεση «δουλίτσα» των 500 εκατ. στη Lockheed Martin για την αναπαλαίωση στα «σαπάκια»αεροπλάνα του Πολεμικού Ναυτικού – η μεγαλύτερη δαπάνη για εξοπλισμούς από το 2006 και μετά, σημειωτέον – ήταν απολύτως επιβεβλημένη, ανήγγειλε στους εκπροσώπους των κομμάτων ότι θα τους προβάλει... ταινία εικοσάλεπτης διάρκειας, η οποία και θα στηρίζει την αναγκαιότητα της «δουλίτσας»!

Τρελάθηκαν οι βουλευτές. Από τη Rachel (Μακρή) ως τον Λοβέρδο και από τον Τασούλα ως τον Φίλη, άρχισαν να ωρύονται ότι δεν θέλουν να δουν καμιά ταινία. Ο πρόεδρος Πάνος να επιμένει, οι βουλευτές να αρνούνται κατηγορηματικά, εκείνος να δηλώνει ότι θα κουβαλήσει στην αίθουσα του cine Pentagon και δημοσιογράφους για να παρακολουθήσουν το «αριστούργημα» - μην τα πολυλογώ, πέρασε τελικά των βουλευτών. Η ταινία δεν παίχτηκε.
Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι δεν θα αφεθεί στη λήθη, αλλά θα φιλοξενηθεί σε κάποια από τις τόσες πινακοθήκες της χώρας – κρίμα δεν είναι να πάει χαμένο ένα τέτοιο «αριστούργημα»; - αναφέρω ότι στο βρόντο πήγε και η απόπειρα του αρχηγού του ΓΕΝ ναύαρχου Αποστολάκη να πείσει τους βουλευτές για την αναγκαιότητα της αναπαλαίωσης των (σχεδόν)... πενηντάχρονων αεροπλάνων. Με το που ξεκίνησε και αυτός να ομιλεί, τον πήραν από τα μούτρα οι βουλευτές και σταμάτησε. Αδιαφορώντας για τους κανόνες της φιλοξενίας που επιβάλουν τη διακριτικότητα και την ευγένεια έναντι του προσκαλούντος οικοδεσπότη (ο πρόεδρος Πάνος είναι αυτός), επέμειναν να ζητούν εξηγήσεις, τις οποίες και δεν έλαβαν τελικά...

Εξ αυτών όλων συνάγω ότι δεν θα τελειώσει τόσο εύκολα αυτό το σήριαλ – τόσο εύκολα όσο επιδιώκει η κυβέρνηση...»

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news