facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ποτάμι: Να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή η κυβέρνηση για την πολεμική δαπάνη 500 εκατ.

Οι νέες αποκαλύψεις για την απόφαση της κυβέρνησης να διαθέσει 500 εκατ. δολάρια για την ανανέωση «μουσειακών» πολεμικών αεροσκαφών προκάλεσε παρέμβαση του Ποταμιού.

«Τα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας απαιτούν από την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους εξηγήσεις», τονίζει το Ποτάμι, σχολιάζοντας την αποκάλυψη επιστολής του αντιπροσώπου της ίδιας της Lockheed όπου δηλώνεται ξεκάθαρα ότι η ενεργοποίηση των P-3B δεν είναι η ενδεδειγμένη χαμηλού κόστους, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα.

«Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν το ΚΥΣΕΑ σε αυτή την επιλογή; Πώς είναι δυνατόν η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία να παραδέχεται ότι η ανακατασκευή των αεροσκαφών είναι “μη τεχνικοοικονομικά συμφέρουσα” και το ΚΥΣΕΑ να την προκρίνει; Ταυτόχρονα η αποκάλυψη ότι σύμφωνα με τους σειριακούς τους αριθμούς τα αεροπλάνα δεν είναι 35 ετών αλλά πενήντα (!) γεννούν επιπρόσθετα ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος ανακατασκευής. Πόσο μάλλον που η ίδια η εταιρία επισημαίνει ότι τα αεροπλάνα βρίσκονται τόσα χρόνια στο έδαφος ''χωρίς να έχουν εφαρμοσθεί εργασίες μακράς αποθήκευσης''», διερωτάται το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.

Το κόμμα ακόμη καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί έδωσε προτεραιότητα σε αυτήν την πολεμική δαπάνη «τις ίδιες μάλιστα μέρες που αποφάσιζε ότι για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης δε μπορεί να διαθέσει περισσότερα από 207 εκατομμύρια;» όπως επίσης «Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, η οποία αμφισβητεί όλες τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, σεβάστηκε απολύτως την εισήγηση για την έγκριση αυτού του εξοπλιστικού προγράμματος; Όταν μάλιστα ο υπουργός για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ.Νικολούδης παραδέχεται δημοσίως ότι οι μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα κινούνται κατά μέσο όρο στο 4%».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news