facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Συνολικά 49 συλλήψεις για την κατάληψη στο ΕΚΠΑ

Έληξε μετά από αστυνομική επιχείρηση που έγινε το πρωί της Παρασκευής η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, που διήρκησε συνολικά 19 ημέρες. Οι αστυνομικοί, μαζί με πυροσβέστες, εισήλθαν στο χώρο του Ιδρύματος και χωρίς να προκληθούν επεισόδια συνέλαβαν τους καταληψίες.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τις αστυνομικές αρχές, τα άτομα που συνελήφθησαν και σχετίζονται με την κατάληψη της πρυτανείας είναι συνολικά 49, από τους οποίους οι 41 είναι ημεδαποί και οι οκτώ αλλοδαποί. Επιπλέον, έγιναν συνολικά 14 προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταληψίες είχαν προβεί σε κατάληψη του κτιρίου αιτούμενοι την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', του λεγόμενου «τρομονόμου» και την απελευθέρωση κρατουμένων που διώκονται για τρομοκρατία. Η συνεχιζόμενη κατάληψη είχε προκαλέσει την κυβερνητική αμηχανία και έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Το απόγευμα της Τετάρτης (15/04) οι αστυνομικές δυνάμεις σχημάτισαν έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από το κτίριο, αποκλείοντας την πρόσβαση σε όποιον επιθυμούσε να εισέλθει ή να εξέλθει από την πρυτανεία, ενώ προχώρησαν σε νέες προσαγωγές.

Τελικά, η πρυτανεία εκκενώθηκε σήμερα. Σύμφωνα με πρυτανικές πηγές, δεν υπήρξαν ζημιές στο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του κτιρίου και χρειάζεται μόνο να καθαριστεί ο χώρος από τα συνεργεία καθαρισμού. Από τη Δευτέρα θα λειτουργήσουν κανονικά οι υπηρεσίες.

efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news