facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Τούρκοι δουλέμποροι μετέφεραν μετανάστες στη... Ραφήνα με 4.000 δολάρια το κεφάλι!

Τέσσερις χιλιάδες δολάρια ο καθένας αναγκάστηκαν να πληρώσουν σε Τούρκους δουλέμπορους οι περίπου 95 μετανάστες που διασώθηκαν από τις ελληνικές λιμενικές αρχές και μεταφέρθηκαν στη Ραφήνα, το μεσημέρι της Πέμπτης. 


Οι οικογένειες δε, έπρεπε να δώσουν έξτρα 2.500 δολάρια για να μην χωριστούν και να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη, ενωμένες. 



Προορισμός των προσφύγων κουρδικής, ιρακινής και συριακής καταγωγής ήταν η Ιταλία, ωστόσο βρέθηκαν σε δυσχερή θέση στο Στενό Καφηρέα και ευτυχώς εντοπίστηκαν από το λιμενικό που έκανε περιπολία. 



Άνδρες του λιμενικού ξεκίνησαν αμέσως τη διαδικασία αποβίβασής τους και ασφαλής μεταφοράς τους στη στεριά. Μεταφέρθηκαν με πλωτό και ναυαγοσωστικό του Σώματος  στο λιμάνι της Ραφήνας, ενώ συνελήφθησαν τρεις διακινητές. 



Με βάση πηγές, το λιμενικό ειδοποίησε τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, που έθεσε αμέσως σε συναγερμό όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. 



Οι παράνομοι μετανάστες, ανάμεσα στους οποίου βρίσκονται και περίπου 12 παιδιά, μεταφέρθηκαν στο κλειστό γήπεδο στο Πικέρμι για τις πρώτες βοήθειες και για να στεγαστούν προσωρινά. Για τη σημερινή σίτισή τους θα φροντίσει η Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Ο δήμαρχος Ραφήνας δήλωσε στο protothema.gr πως οι παράνομοι μετανάστες θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γήπεδο μέχρι αύριο, ενώ ο δήμος, σε συνεργασία με τη μητρόπολη Μεσογαίας Λαυρεαττικής μάζεψαν και τους έδωσαν τρόφιμα και ρούχα.

Αντρες της ΕΛΑΣ κάνουν καταγραφή και παίρνουν δαχτυλικά αποτυπώματα.






protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news