facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Zητά κατεπείγουσα εξέταση του ελληνικού αιτήματος για το 1,2 δισ. του ΤΧΣ

Με επιστολή του προς τον EFSF και τον επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ζητεί την κατεπείγουσα εξέταση του ελληνικού ζητήματος για το 1,2 δισ ευρώ που εκ παραδρομής στάλθηκε στον Προσωρινό Μηχανισμό Διάσωσης απ' το ΤΧΣ, όπως αποκαλύπτουν Bloomberg και ΜΝΙ.

Σύμφωνα με τα δύο δημοσιεύματα ο πρόεδρος του Eurogroup έδωσε εντολή να εξεταστεί το θέμα γρήγορα από τα κλιμάκια του ΕWG.

Με βάση της διαδικασίας ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας (SSM) πρέπει να κάνει το ανάλογο αίτημα-γνωμοδότηση στον EFSF, ενώ την τελική απόφαση θα πάρει το Δ.Σ. του Ταμείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρχή της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, το ΤΧΣ είχε χρησιμοποιήσει τα μετρητά (1,2 δισ. ευρώ από τα 1,5 δισ. ευρώ) και στη συνέχεια τα ομόλογα του EFSF. Οπότε τα ομόλογα που έπρεπε να επιστραφούν θα μπορούσαν να είναι λιγότερα κατά 1,2 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, αρμόδια στελέχη τηρούν στάση συγκρατημένης αισιοδοξίας, καθώς εκτιμούν ότι η επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της χώρας.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news