facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Reuters: Η Ελλάδα ξεμένει απο ρευστό ώς τις 20 Απριλίου

Η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα ώς τις 20 Απριλίου, αν δεν λάβει νέα βοήθεια από τους πιστωτές της, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο ανώνυμη πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η Αθήνα βρίσκεται στη διαδικασία κατάρτισης της λίστας μεταρρυθμίσεων που θα σταλεί στους εταίρους, «για να ξεκλειδώσει τη νέα βοήθεια και να αποφύγει τη χρεοκοπία» αναφέρει το τηλεγράφημα του πρακτορείου.

Η ίδια πηγή ανέφερε στο Reuters ότι η Ελλάδα τελευταία βασίζεται σε εσωτερικό δανεισμό, για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό, αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει να στηρίζεται σε αυτή τη μέθοδο παρά μόνο για λίγες εβδομάδες ακόμη.

«Παρά τη δυσκολία, η χώρα μπορεί να τα καταφέρει χωρίς βοήθεια ώς τις 20 Απριλίου με εσωτερικό δανεισμό» δήλωσε η πηγή στο πρακτορείο.

Ειδικότερα, η πηγή πρόσθεσε ότι η Αθήνα ελπίζει να εγκριθεί από το Eurogroup η λίστα μεταρρυθμίσεων, που θα επιτρέψει την επιστροφή κερδών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ύψους 1,9 δισ. ευρώ από ελληνικά ομόλογα.

Η Αθήνα αναμένει και την επιστροφή 1,2 δισ. ευρώ από τα 10,9 δισ. ευρώ του προγράμματος ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών που πριν από λίγες ημέρες γύρισαν εκ παραδρομής στον EFSF, ανέφερε η ίδια πηγή.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τετάρτης συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το EuroWorking Group, το οποίο θα εξετάσει το ελληνικό αίτημα για επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news