facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Reuters: Η ελληνική κυβέρνηση ζητάει 100 εκατ. ευρώ από γερμανικές εταιρείες για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ φέρεται να ζητάει η ελληνική κυβέρνηση από τις γερμανικές αμυντικές εταιρείες που έχουν εμπλακεί στις υποθέσεις δωροδοκιών για εξοπλιστικές συμφωνίες.
Την είδηση αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται ανώτερη πηγή του ελληνικού υπουργείου Αμυνας.
Η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρει ότι η Eurocopter , η μονάδα ελικοπτέρων της Airbus, φέρεται να έχει πληρώσει 41 εκατ. ευρώ σε δωροδοκίες σε Ελληνες αξιωματούχους για να πουλήσει 20 ελικόπτερα NH-90. 
Ο γερμανικός αμυντικός όμιλος Rheinmetall, STN και Atlas Elektronik επίσης κατηγορούνται ότι έχουν καταβάλει συνολικά 62 εκατ. ευρώ σε δωροδοκίες για συμβάσεις υποβρυχίων, αναφέρει η Bild. 
Η πηγή του υπουργείου Εθνικής Αμυνας επιβεβαίωσε στο Reuters, ότι η Ελλάδα θα επιδιώξει να λάβει περίπου 100 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση από αυτές τις εταιρείες ως μέρος μίας έρευνας που περιλαμβάνει άλλες υποθέσεις.
«Είναι μία σειρά υποθέσεων, όχι μόνο γερμανικές αλλά κυρίως γερμανικές, και η Ελλάδα ευελπιστεί ότι μπορεί να λάβει 500-800 εκατ. ευρώ» δήλωσε η πηγή. «Κάθε εταιρεία που θα καταδικαστεί (για δωροδοκία) και θέλει να συνεχίσει τις εμπορικές της σχέσεις με την Ελλάδα θα πρέπει να έρθει σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό» δήλωσε η ίδια πηγή.
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news