facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Μπαράζ κινητοποιήσεων και κάθοδο στην Αθήνα εξήγγειλαν oι εργαζόμενοι στις Σκουριές

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το επόμενο διάστημα προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, στις Σκουριές, ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις για το εργασιακό τους μέλλον και το μέλλον της επιχείρησης.

Η πρώτη συγκέντρωση των εργαζομένων προγραμματίζεται την Πέμπτη 26 Μαρτίου, στις 9.00 το πρωί, στον κόμβο Παλαιοχωρίου και στο Δημαρχείο της Αρναίας.

Θα ακολουθήσει συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας την Κυριακή 5 Απριλίου στις Σκουριές. Την Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, 7 και 8 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν νέες συγκεντρώσεις και συμβολικό κλείσιμο δρόμων στην αερογέφυρα Στρατωνίου και στον κόμβο Γοματίου.

Ο κύκλος κινητοποιήσεων θα ολοκληρωθεί με μαζική κάθοδο των εργαζομένων στην Αθήνα, στις 16 Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας προειδοποιούν ότι αυτό είναι μόνο η αρχή. «Δεν πρόκειται να ανεχτούμε τον εμπαιγμό. Δεν θα διαπραγματευτούμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και μάλιστα χωρίς λόγο» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και καλούν:

- Την κυβέρνηση, να ξεκαθαρίσει σοβαρά και υπεύθυνα την θέση της.
- Τους αρμόδιους υπουργούς Παναγιώτη Λαφαζάνη και Γιάννη Τσιρώνη, να εφαρμόσουν τον Νόμο, να σεβαστούν τους θεσμούς και να ενημερωθούν από τους ίδιους.
- Το Κράτος, να σεβαστεί τους Νόμους και τους πολίτες του.
- Tους τοπικούς βουλευτές, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, στο όνομα του κοινού καλού των Χαλκιδικιωτών πολιτών.
- Τη Δημοτική Αρχή, να εφαρμόσει τον Νόμο, να διασφαλίσει την ενότητα και να σταματήσει την «ειδική» μεταχείριση στην πλάτη τους.
- Την εταιρεία, να ξεκαθαρίσει την θέση της, για τις επόμενες αποφάσεις της και το μέλλον των εργαζομένων.

«Παίρνουμε στα σοβαρά μόνο τις επίσημες αποφάσεις και τα έγραφα του ελληνικού κράτους και των ελληνικών δικαστηρίων και σε αυτά βασιζόμαστε» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ζητώντας την στήριξη της κοινωνίας.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news