facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Liberation: Αποχωρεί ο ωραίος Ελληνας Βαρουφάκης;

«Δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, αλλά το τελευταίο διάστημα είναι πιο διακριτικός, γεγονός που ενισχύει τις φήμες περί αντικατάστασής του», γράφει η ανταποκρίτρια της γαλλικής εφημερίδας στην Αθήνα.
Η Maria Malagardis, ειδική απεσταλμένη της Liberation στην Αθήνα, δείχνει να γνωρίζει καλά τον Γιάνη Βαρουφάκη. Δεν γνωρίζει ότι θα αποπεμφθεί από το ΥΠΟΙΚ, το εικάζει απλώς.
O τίτλος του άρθρου είναι «Η αρπαγή του Ωραίου Ελληνα» και η εφημερίδα κάνει ένα λογοπαίγνιο με το «Αρπαγή της Ωραίας Ελένης».
Είναι πιο διακριτικός
Η αριστερή εφημερίδα αναφέρει ότι ο Έλληνας υπουργός ήταν πανταχού παρών στα ΜΜΕ και πως ακόμα και η γερμανική εφημερίδα Die Zeit  αφιέρωσε μία ολόκληρη σελίδα στις ενδυματολογικές του προτιμήσεις.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, σχολιάζει το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας και επισημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα είναι πιο διακριτικός, γεγονός που ενισχύει τις φήμες περί αντικατάστασής του.
«Δεν έχουμε δει ποτέ κάτι τέτοιο στην Ευρωπαϊκή Ενωση: έναν υπουργό Οικονομικών για τον οποίο υπάρχουν λεπτομερείς αναφορές για την ενδυμασία του (μία ολόκληρη σελίδα για τα ρούχα του Γ. Βαρουφάκη αφιέρωσε η γερμανική εφημερίδα Die Zeit ) και μικρότερα γεγονότα, όπως κάποιες χειρονομίες του, να βάζουν φωτιά στα social media. Δεν χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα, με κίνδυνο να καούν τα φτερά του. Είτε τον αγαπάμε, είτε τον απεχθανόμαστε, είτε μας ενοχλεί, είτε μας ενθουσιάζει, ένα είναι σίγουρο: ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, δεν μας αφήνει αδιάφορους...».
Η γαλλική εφημερίδα συνεχίζει: «Ποιος θυμάται το όνομα ενός εκ των προκατόχων του; Η κόντρα του παρορμητικού Γ. Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στις Βρυξέλλες τού έδωσε πόντους δημοφιλίας. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών απέκτησε φήμη από την κόντρα με τον Ολλανδό Ντάισελμπλουμ. Πρόσφατα, ο ποπ σταρ της ελληνικής Αριστεράς έγινε πιο διακριτικός. Απών από τις τελευταίες ευρωπαϊκές συναντήσεις σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, όπου έδωσαν το "παρών" ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης».
«Στην Ελλάδα διακωμωδείται το στιλ του, κυρίως από την κατηγορία των ευκατάστατων στην οποία και ο ίδιος ανήκει. Ο πατέρας του ήταν πρόεδρος της Χαλυβουργικής και φυλακίστηκε στη Μακρόνησο επί χούντας», γράφει η εφημερίδα, που αναφέρεται και στην προσωπική ζωή του κ. Βαρουφάκη: «Ο Έλληνας υπουργός είναι άνετος με την προσωπική του ζωή. Συχνά αναφέρεται στην κόρη του Ξένια, την οποία απέκτησε με την πρώτη σύζυγο και ζει στην Αυστραλία με τη μητέρα της όπου και ο ίδιος έζησε δέκα χρόνια και απόκτησε διπλή υπηκοότητα. Με άνεση μιλάει για το πάθος του για τη νυν σύντροφό του, την εικαστικό Δανάη Στράτου».
Η Liberation κάνει επίσης αναφορά στο εξαίσιο διαμέρισμα στην Ακρόπολη, που ανήκει στην οικογένεια της συζύγου του, εκεί όπου έγινε η φωτογράφιση του ζεύγους στο πλαίσιο συνέντευξης για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match, στο οποίο «αγκάλιασε αδέξια τη σύζυγό του, Δανάη». Ο Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι μετάνιωσε για την αισθητική των φωτογραφιών αυτών. Οπως γράφει η εφημερίδα, το υπέροχο σπίτι στην Αίγινα φιλοξενείται συχνά στις σελίδες του περιοδικού Elle Decoration. «Ο Γ. Βαρουφάκης μας έκανε να δούμε διαφορετικά τους άλλους πολιτικούς», γράφει το περιοδικό Esquire, το οποίο τον αποκάλεσε «Έλληνα Μπρους Γουίλις».
Τέλος, η εφημερίδα σχολιάζει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων Βαρουφάκη, η οποία τελικά κρίθηκε αποδεκτή από τις Βρυξέλλες, αλλά μέχρι την έγκρισή της ενισχύθηκαν οι φήμες στην Ελλάδα περί αντικατάστασής του.
«Ο Τσίπρας θα υποχωρήσει; Προς το παρόν, στηρίζει τον υπουργό του», γράφει η Maria Malagardis.
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news