facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Iskra (Λαφαζάνης): Καμία υποχώρηση στους εκβιασμούς των Ευρωπαίων

Ενώ ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις του Α. Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής η ιστοσελίδα Iskra, της Αριστερής Πλατφόρμας και του Π. Λαφαζάνη, απαιτούσε από την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στους νεοαποικιακούς, όπως τους χαρακτηρίζει, εκβιασμούς των Ευρωπαίων.

Εντυπωσιακοί και στα κεφαλαία είναι οι υπέρτιτλοι στο άρθρο για τη Σύνοδο Κορυφής που ανήρτησε ο Iskra.

Στο άρθρο με τίτλο ''ΕΥΡΩΕΝΩΣΙΑΚΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ TΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ, ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ'' καλεί την ελληνική πλευρά να «κρατήσει ανυποχώρητη στάση απέναντι στους "νεοαποικιακού" χαρακτήρα εκβιασμούς» της Καγκελαρίου Α. Μέρκελ, του Γάλλου Προέδρου Φρ. Ολάντ, του επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι, του Προέδρου της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ και του Προέδρου του Εurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ.

Ολο το άρθρο που δημοσιεύτηκε λίγο πριν την οκταμερή συνάντηση χθες έχει ως εξής:

Να κρατήσει ανυποχώρητη στάση απέναντι στους «νεοαποικιακού» χαρακτήρα εκβιασμούς καλείται η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της συνάντησης κορυφής που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης (19/3), μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της Καγκελαρίου Α. Μέρκελ, του Γάλλου Προέδρου Φρ. Ολάντ, του επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι, τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ , τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον Πρόεδρο του eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ.

Η ελληνική πλευρά θα διατυπώσει τις θέσεις της για την εφαρμογή του προοδευτικού της προγράμματος, το οποίο συναντά λυσσώδεις αντιδράσεις από το κατεστημένο της ΕΕ και πρώτα απ’ όλα της Γερμανίας που επιδιώκουν να εξαναγκάσουν την ελληνική κυβέρνηση στη συνέχιση των μνημονιακών μέτρων λιτότητας και εξαθλίωσης του λαού. Η συνάντηση κορυφής για τις ελληνικές θέσεις θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η οποία θα έχει ως κεντρικό θέμα το ουκρανικό ζήτημα.

Την ίδια ώρα, οι δανειστές της χώρας συνεχίζουν τις πιέσεις και τους ωμούς εκβιασμούς προκειμένου να επιφέρουν οικονομική ασφυξία στη χώρα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την χθεσινή (Τετάρτη 18/3) απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει ελάχιστα το όριο του μηχανισμού ELA (κατά 400 εκατ. ευρώ), στον οποίο προσφεύγουν οι ελληνικές τράπεζες για να αντλήσουν ρευστότητα.

Κύκλοι της ριζοσπαστικής Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι ένα πρώτο δείγμα αντίστασης της ελληνικής πλευράς απέναντι στους «θεσμούς», είναι το γεγονός της κατάθεσης και υπερψήφισης, τελικά, από τη Βουλή του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την ψήφιση του οποίου οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών απέρριπταν ως «μονομερή ενέργεια»!

Όλα δείχνουν ότι την ίδια στάση θα κρατήσει η κυβέρνηση και για το φλέγον ζήτημα των 100 δόσεων, το οποίο θα δώσει ανάσα στους πολίτες που έχουν συσσωρευμένες οφειλές προς τις εφορίες και το οποίο θα έχει και δημοσιονομικό όφελος για τη χώρα.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εμμείνει σθεναρά στην εφαρμογή του προοδευτικού της προγράμματος, το οποίο είναι και η μόνη εγγύηση για την σταθερότητα στη χώρα. Σε αντίθετη περίπτωση, μία αναδίπλωση θα εκληφθεί από τους «νεοαποικοκράτες» της Γερμανικής ΕΕ ως απόδειξη υποχωρητικότητας, με άμεσο αποτέλεσμα την κλιμάκωση των πιέσεων σε βάρος της χώρας.

Η μάχη που δίνει η ελληνική κυβέρνηση και η επιτυχημένη έκβασή της με την εφαρμογή του ριζοσπαστικού της προγράμματος το οποίο ενέκρινε ο ελληνικός λαός, μπορεί να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για όλους τους λαούς της Ευρώπης, προκειμένου να ανοίξουν νέοι δρόμοι για την απόκρουση και ανατροπή των μονεταριστικών επιλογών των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ.

iskra

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news