facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

FT: Ούτε ο Μάρδας δίνει εγγυήσεις ότι θα πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ

Υπό τον άκρως ειρωνικό τίτλο, «Η Ελλάδα έχει να πληρώσει συντάξεις... γι' αυτό το μήνα», οι Financial Times υποστηρίζει ότι έχει σημάνει «συναγερμός» στην Ελλάδα, καθώς «αρκετοί αξιωματούχοι της ευρωζώνης έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αρκετά χρήματα για να καλύψει συντάξεις και δόση του ΔΝΤ και πως θα μπορούσε σύντομα να χρεοκοπήσει.

Σε δήλωσή του προς τους Financial Times ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας αρκείται να διαβεβαιώσει πως θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις όχι όμως να δώσει αντίστοιχες εγγυήσεις για την δόση του ΔΝΤ.

«Ο,τι είναι αναγκαίο να πληρωθεί, θα πληρωθεί στην ώρα του» δήλωσε ο κ. Μάρδας διευκρινίζοντας ότι αυτό αφορά σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα του ΙΚΑ.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός αρνήθηκε να δώσει, σύμφωνα με τους FT. εγγυήσεις για την πληρωμή ύψους 450 εκατ.ευρώ για τη δόση του ΔΝΤ στις 9 Απριλίου.

Παράλληλα, ο κ. Μάρδας διέψευσε ως «αβάσιμη» την φημολογία ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εκδώσει ομόλογα ύψους 500 εκατ. Ευρώ για να καλύψει μέρος του 1,7 δισ.ευρώ.

Στη συνέντευξή του στους FT ο κ. Μάρδας, είπε επίσης ότι η κατάσταση συλλογής εσόδων βελτιώνεται και οι φορολογούμενοι αρχίζουν ξανά να πληρώνουν τους φόρους τους με αποτέλεσμα «να βλέπουμε ικανοποιητικά έσοδα το Μάρτιο». Υποστηρίζει επίσης ότι περικόπηκε περίπου 1 δισ.ευρώ από περιττά έξοδα σε διάφορα υπουργεία.

Δείχνει ωστόσο να ανησυχεί περισσότερο για την συλλογή εσόδων από την φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο καυσίμων και τους διαφεύγοντας φόρους από τα λαθραία τσιγάρα, που όπως εκτιμά ανέρχονται σε περίπου 2,3-2,5 δισ.ευρώ ετησίως.

Το ρεπορτάζ κάνει επίσης αναφορά στην μεταφορά σε ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ, 120 εκατ ευρώ από τον ΟΑΕΔ και άλλα 80 εκατ.ευρώ από τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής με πρωτοβουλία της Ρένας Δούρου.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news