facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

FT: Η κυβέρνηση «βάζει χέρι» στα διαθέσιμα της Αττικό Μετρό και του ΕΟΠΥΥ

Στην προσπάθειά της να βρει χρήματα για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και τα χρέη που λήγουν, η ελληνική κυβέρνηση “βάζει χέρι” στα διαθέσιμα που έχουν στις τράπεζες δημόσιοι οργανισμοί – μεταξύ των οποίων το Αττικό Μετρό – και στο αποθεματικό του ΕΟΠΥΥ για την πληρωμή γιατρών, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

“Μία ένδειξη ότι η ταμειακή κρίση έγινε πιο έντονη είναι ότι ζητήθηκε σήμερα από στελέχη του ΕΟΠΥΥ να δώσουν στο δημόσιο ένα αποθεματικό 50 εκατ. ευρώ που προοριζόταν για την πληρωμή οφειλών του Οργανισμού σε γιατρούς”. Νωρίτερα, εντός του Μαρτίου, παρακρατήθηκε ένα ποσό 150 εκατ. ευρώ για προμηθειες νοσοκομείων.

Η κυβέρνηση έχει πάρει περίπου 600 εκατ. ευρώ ταμειακών διαθεσίμων δημοσίων επιχειρήσεων, όπως της Αττικό Μετρό, της ΔΕΗ, και της ΕΥΔΑΠ, αναφέρει το δημοσίευμα. Περίπου 300 εκατ. ευρώ που επρόκειτο να δοθούν για αγροτικές επιδοτήσεις δόθηκαν για να πληρωθούν μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων.

Η Αθήνα πρέπει να πληρώσει 1,7 δισ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα και στις 9 Απριλίου άλλα 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ.

enikonomia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news