facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

EuroWorking Group: Περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα για το σχέδιο μεταρρυθμίσεων

«Παραγωγική» και «σε κλίμα εποικοδομητικής συνεργασίας» χαρακτήρισαν κυβερνητικοί κύκλοι την τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, σημειώνοντας ότι συμφωνήθηκε πως η ελληνική κυβέρνηση θα παραδώσει στους θεσμούς μια ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων.

Όπως όλα δείχνουν, η Αθήνα έχει προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να παρουσιάσει το σχέδιό της για τις μεταρρυθμίσεις ώστε να πείσει τους εταίρους της και να «ξεκλειδώσει» τη σταδιακή εκροή χρημάτων προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, στην τηλεδιάσκεψη του EWG οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως υπάρχει πρόοδος στα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα, ενώ οι συσκέψεις για την οριστικοποίηση των μεταρρυθμίσεων θα γίνονται στο Brussels Group το οποίο θα συγκληθεί σύντομα και παράλληλα με τις συναντήσεις των τεχνικών κλιμάκιων στην Αθήνα.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) συμφώνησε με το EuroWorking Group ότι οι προβληματισμοί της ελληνικής πλευράς για το 1,2 δισ. ευρώ ήταν δικαιολογημένοι και ότι θα εξετάσει τις τεχνικές και νομικές προϋποθέσεις για την επίλυση του θέματος.

Το υπουργείο Οικονομικών εργάζεται για να εξασφαλίσει επιτυχή κατάληξη στις διαβουλεύσεις, στο πνεύμα της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι.

Την ίδια ώρα τρεις αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το δίκτυο Bloomberg δήλωναν μετά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group ότι η Αθήνα έχει περιθώριο μέχρι την προσεχή Δευτέρα 30 Μαρτίου προκειμένου να παρουσιάσει το σχέδιο της για τις μεταρρυθμίσεις και να πείσει τους εταίρους της.

Στον ίδιο χρονικό ορίζοντα παραπέμπουν και όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναφορικά με τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες Τρίτη -όπως αποκάλυψε- με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, ο πρωθυπουργός τού μετέφερε την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να παρουσιάσει τις προτάσεις της σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις έως το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής πρόσθεσε ότι οι ελληνικές προτάσεις θα εξεταστούν από τις τεχνικές ομάδες και στη συνέχεια, μετά από επίσκεψη αντιπροσωπείας για τη συγκέντρωση στοιχείων στην Αθήνα, «η Κομισιόν και η ΕΚΤ θα τις εξετάσουν πολύ προσεκτικά για να προχωρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου και ο [Έλληνας] πρωθυπουργός υποσχέθηκε να παρουσιάσει σύντομα μεταρρυθμίσεις», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ενημερώνοντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news