facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Europolitics: To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοίμαζε έκθεση για το Grexit

Την είχε ζητήσει ο γενικός γραμματέας Κλάους Βέλε, ωστόσο, τη «μπλόκαρε» ο Μάρτιν Σούλτς

Όταν χθες το απόγευμα, λίγη ώρα πριν την έναρξη του Eurogroup, ξένοι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Γερούν Ντάισελμπλουμ αν αληθεύει πως υπάρχει έτοιμη μια έκθεση για το ενδεχόμενο ενός Grexit, εκείνος αρκέστηκε να πει πως «τέτοιου τύπου συζητήσεις δεν βοηθούν» και ότι «η Ελλάδα έχει ουσιαστικό μέλλον στην ΕΕ».

Σύμφωνα με το Europolitics, η έκθεση για την οποία οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον επικεφαλής του Eurogroup ετοιμαζόταν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αφορούσε αποκλειστικά στην αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενη εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως την έκθεση την είχε ζητήσει τον Φεβρουάριο, κατά τη συνεδρίαση των γενικών διευθυντών της Επιτροπής, ο γενικός γραμματέας Κλάους Βέλε, ωστόσο, δεν ολοκληρώθηκε καθώς την «μπλόκαρε» ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, ο οποίο δεν είχε ενημερωθεί για το σχέδιο αυτό.

Η είδηση προκάλεσε, όμως, πολλές αντιδράσεις, όπως αυτή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Europolitics, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε ότι «πρόκειται για πολύ σοβαρή αποκάλυψη που δείχνει ότι ορισμένοι κύκλοι παίζουν παιχνίδια σε βάρος της χώρας, αλλά και της σταθερότητας της Ευρωζώνης».

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, «η διοίκηση του Ευρωκοινοβουλίου και πρωτίστως ο ΓΓ του, οφείλουν να τηρούν αυστηρή πολιτική ουδετερότητα, μακριά από πολιτικά παιχνίδια, ερήμην των αρμόδιων θεσμών και των προβλεπομένων διαδικασιών».

«Ζητώ με επιστολή μου, η οποία θα αποσταλεί αύριο, από τον πρόεδρο κ. Σουλτς, υπεύθυνη πληροφόρηση. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και χρήζει άμεσης και πλήρους διαλεύκανσης», κατέληξε.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news